Αδειάζει η κλεψύδρα για την Credit Suisse: Τελευταία ημέρα για εξαγορά από τη UBS - Θα αποφευχθεί η κατάρρευση;
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS, πιέζεται από τις αρχές να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε σήμερα την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse με την ελπίδα να αποφευχθούν μια κατάρρευση και ένα μεταδοτικό κύμα πανικού στις αγορές αύριο, Δευτέρα.
Μέλη της κυβέρνησης συνεδρίασαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών στη Βέρνη, αναφέρει η εφημερίδα 20 Minutes, για να συζητήσουν αυτό το θέμα που έχει κεφαλαιώδη σημασία για την ελβετική οικονομία.
Ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Αλέν Μπερσέ, καθώς και μέλη του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου έφθασαν από τις 08:30 (ώρα Ελλάδας) στο υπουργείο Οικονομικών. Τα επτά μέλη της κυβέρνησης είχαν ήδη συνεδριάσει και χθες, Σάββατο.
Η συμφωνία εξαγοράς της Credit Suisse από τη UBS πρέπει να σφραγιστεί σήμερα στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στην πρωτεύουσα της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των δύο γιγάντιων τραπεζικών ιδρυμάτων, είχε αναφέρει χθες η εν γένει καλά ενημερωμένη ταμπλόιντ Blick.
Μια τέτοια προσέγγιση είναι μια περίπλοκη υπόθεση που υπό φυσιολογικές συνθήκες απαιτεί μήνες. Η UBS δεν είχε στη διάθεσή της παρά μερικές ημέρες.
Ωστόσο οι ελβετικές αρχές δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να πιέσουν την UBS να ξεπεράσει τις επιφυλάξεις της, εξαιτίας της τεράστιας πίεσης που ασκείται από τους μεγάλους οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς εταίρους της Ελβετίας, οι οποίοι εκφράζουν φόβους για τις δικές τους χρηματοπιστωτικές αγορές, αναφέρει η Blick.
- Σεισμικά ευάλωτη η χώρα: Έλεγχοι σε σχολεία, νοσοκομεία - Το 78% των κατασκευών στην Ελλάδα με αντισεισμικό κανόνα πριν το 1959
- Μητσοτάκης: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τι συνέβη στα Τέμπη και γιατί συνέβη» - Ο απολογισμός του κυβερνητικού έργου
- Κλειστό μέχρι το μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας: Χιλιάδες συμμετοχές στον 11ο ημιμαραθώνιο - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
- Μάνια Παπαδημητρίου στο ethnos.gr: «Ασχολήθηκα με την πολιτική για να δω από μέσα πώς λειτουργούν τα πράγματα»
- Πίσω από την κουρτίνα της Credit Suisse και της Silicon Valley
Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή: «Το Ιράν θα χτυπήσει όσο χρειάζεται - Έχει ξεφύγει τελείως ο Νετανιάχου», αναφέρει στο ethnos.gr o Ανδρέας Παπασταύρου
Με όρους Υπερταμείου ο νέος ΟΣΕ: Μηχανοδηγοί με μπλοκάκι και στελέχη από την αγορά - Οι προβλέψεις για την ασφάλεια
ΣΥΡΙΖΑ: Η ανατομία ενός άβολου συνεδρίου - Οι αντιπαραθέσεις, η κομματική απομόνωση και ο Αλέξης Τσίπρας
«Συναγερμός» στην Αθήνα για τις καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Τι συζητήθηκε στο έκτακτο ΚΥΣΕΑ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr