• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Στο «τραπέζι» των αγροτών ολικό κυκλοφοριακό μπλακ - αουτ και μαζική απόβαση των τρακτέρ στην ΑθήναΚλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 7,9 εκατ. ευρώΗ εξομολόγηση του Τσιτσιπά: «Δεν μπορούσα να περπατήσω για δύο ημέρες, αναρωτιόμουν γιατί εξακολουθώ να το κάνω αυτό»Φλόριντα: Η στιγμή που εργαζόμενος της Disney τραυματίζεται από ψεύτικο βράχο 180 κιλών για να προστατέψει το πλήθος
δημοφιλές τώρα: Τραμπ: Δε θέλω πηχτό αίμα να περνά από την καρδιά μου - Ποιο μέτρο πρόληψης χρησιμοποιεί αυθαίρετα
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   19.03.2023 16:59
Newsroom
Newsroom

Credit Suisse: Η Ελβετία τώρα εξετάζει την πλήρη ή μερική κρατικοποίηση της τράπεζας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Credit Suisse (AP Photo)
Credit Suisse (AP Photo)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την προσπάθεια διάσωσης της ελβετικής Credit Suisse. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, οι ελβετικές Αρχές εξετάζουν τώρα την πλήρη ή και την μερική κρατικοποίηση της τράπεζας ως τη μόνη εναλλακτική βιώσιμη επιλογή εκτός από την εξαγορά από την UBS, όπως αναφέρουν άτομα που έχουν γνώση του θέματος και μίλησαν στο Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελβετία εξετάζει το ενδεχόμενο είτε να αναλάβει πλήρως την τράπεζα είτε να κατέχει ένα σημαντικό μετοχικό μερίδιο, εάν η εξαγορά από την UBS Group AG (η προσφορά ανέρχεται σε 1 δισ. δολάρια) αποτύχει λόγω της πολυπλοκότητας της διευθέτησης της συμφωνίας εντός τόσο σύντομου χρονικού πλαισίου.

Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή και μπορεί ακόμη να αλλάξει, καθώς οι Αρχές προσπαθούν να οριστικοποιήσουν μια λύση για την τράπεζα μέχρι το άνοιγμα των ασιατικών αγορών, που πραγματοποιείται αργά το βράδυ (τοπική ώρα). Το ελβετικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μια εξαγορά από την UBS έχει δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένων ακανθώδους ζητημάτων όπως ένα κυβερνητικό backstop που θα κάλυπτε πιθανές νομικές και άλλες απώλειες. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος έχει επίσης διστάσει να αναλάβει την επενδυτική τράπεζα της Credit Suisse, ανέφερε το Bloomberg το Σάββατο.

Η UBS ζητά από την κυβέρνηση της χώρας να αναλάβει ορισμένα έξοδα και πιθανές μελλοντικές απώλειες σε οποιαδήποτε εξαγορά, ανέφεραν οι άνθρωποι, ενώ υπάρχει πληροφορία για ποσό σε 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η UBS, έχει καταθέσει προσφορά περίπου 1 δισ. δολαρίων για την Credit Suisse, η οποία η μικρότερη ελβετική τράπεζα θεωρεί ότι είναι πολύ χαμηλή και φαίνεται πως την απορρίπτει.

Διαβάστε ακόμη

Στο «τραπέζι» των αγροτών ολικό κυκλοφοριακό μπλακ - αουτ και μαζική απόβαση των τρακτέρ στην Αθήνα

Κραν Μοντανά: Πενθήμερο πένθος στην Ελβετία μετά τη σπαρακτική τραγωδία - Το χρονικό της πυρκαγιάς

Η εξομολόγηση του Τσιτσιπά: «Δεν μπορούσα να περπατήσω για δύο ημέρες, αναρωτιόμουν γιατί εξακολουθώ να το κάνω αυτό»

Φλόριντα: Η στιγμή που εργαζόμενος της Disney τραυματίζεται από ψεύτικο βράχο 180 κιλών για να προστατέψει το πλήθος

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Ελβετία
  • τράπεζα
  • Credit Suisse
  • οικονομική κρίση
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr