Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο ελληνικών τραπεζών
Οι προοπτικές για το αξιόχρεο των καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Eurobank έγιναν σταθερές από θετικές🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

O οίκος Moody's αναβάθμισε το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, και της Eurobank σε Caa1 από Caa2, ενώ επιβεβαίωσε αυτό της Τράπεζας Πειραιώς και της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στο Caa2 και της Attica Bank στο Caa3.
Οι προοπτικές για το αξιόχρεο των καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Eurobank έγιναν σταθερές από θετικές, ενώ οι προοπτικές για το αξιόχρεο των καταθέσεων της Τράπεζας Πειραιώς, της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας έγιναν θετικές από σταθερές.
Οι νέες αξιολογήσεις των ελληνικών τραπεζών καθοδηγήθηκαν κυρίως από τις βελτιούμενες οικονομικές συνθήκες και το καλύτερο λειτουργικό περιβάλλον, όπως έδειξε η αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας στο Β1 (με σταθερές προοπτικές) από Β3 (με θετικές προοπτικές) την 1η Μαρτίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Moody's.
Αντανακλούν, ακόμη, την προσδοκία του οίκου για περαιτέρω βελτιώσεις στα βασικά οικονομικά μεγέθη των τραπεζών, με τη μείωση του επιπέδου των προβληματικών δανείων, την αύξηση των καταθέσεων των πελατών τους και τη σταδιακή ενίσχυση της αδύναμης κερδοφορίας τους. Ο οίκος ανέφερε ότι η βελτίωση στο λειτουργικό περιβάλλον καθιστά τα οικονομικά των τραπεζών πιο συμβατά με υψηλότερο επίπεδο αξιόχρεου.
Η Τουρκία κάνει νόμο τη «Γαλάζια Πατρίδα»: Η «απειλή πολέμου» στην Ελλάδα και η επέκταση των χωρικών υδάτων
«Γιατί παιδάκι μου;»: Η σπαρακτική μαρτυρία του πατέρα της 16χρονης Λυδίας που έβαλε τέλος στη ζωή της
Πώς θα ήταν αν ζούσες την ημέρα που αστεροειδής εξόντωσε τους δεινοσαύρους; Κάπως έτσι...
Αλαμπάμα: 65χρονη σκότωσε τον σύζυγό της επειδή την... ενοχλούσε μετά από εγχείρηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



