Το ουκρανικό ΑΕΠ κατέγραψε βουτιά 29,1% το 2022
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Ουκρανίας κατακρημνίστηκε κατά 29,1% το 2022 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά λόγω της ρωσικής εισβολής, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική στατιστική υπηρεσία.
Η Ουκρανία, που αντιστέκεται χάρη στη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια της Δύσης, είδε ολόκληρους τομείς της οικονομίας της να πλήττονται σφοδρά από τον πόλεμο. Ο τομέας των ακινήτων κατέγραψε την περασμένη χρονιά βουτιά 67,6%.
Τα οριστικά στοιχεία για το ΑΕΠ του 2022 ήταν ελαφρώς καλύτερα από τη βουτιά κατά 30% που είχε προβλέψει προηγουμένως η κυβέρνηση.
Διαβάστε ακόμη
Ο στόχος της «γαλάζιας» αυτοδυναμίας και τα πυρά στην αντιπολίτευση
Νέο κύμα βομβαρδισμών για 6η ημέρα στο Ιράν: Οι ΗΠΑ χτύπησαν δυο γέφυρες και ένα αεροδρόμιο
«Βράζουν» έως και στους 38 βαθμούς Κελσίου τα ελληνικά σπίτια - Τι αποκαλύπτει έρευνα της Greenpeace
Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη Μάρω Κοντού - Η επιθυμία της οικογένειας και η παράκληση στον Νικήτα Κακλαμάνη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




