• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Έμβρυο 4 μηνών το νεκρό «νεογνό» σε κάδο απορριμμάτων - Ερευνάται η υπόθεσηΤρόμος για τραγουδίστρια: Το αυτοκίνητο της πήρε φωτιά εν κινήσειΘρίλερ στον αέρα: Αεροσκάφος έμεινε ακυβέρνητο για 10 λεπτά – Την ώρα που ο πιλότος ήταν στην τουαλέτα, ο συγκυβερνήτης λιποθύμησεΣτο «φως» σοκαριστική υπόθεση στο Αίγιο - Μωράκι 4 μηνών εθισμένο στα ναρκωτικά
δημοφιλές τώρα: Αίγιο: Στο «φως» σοκαριστική υπόθεση - Μωράκι 4 μηνών εθισμένο στα ναρκωτικά
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   17.09.2023 23:43
Newsroom
Newsroom
Κακοκαιρία Daniel

Τριαντόπουλος: Οι καταβολές των αποζημιώσεων θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες σε όλους τους δικαιούχους

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Intime News
Intime News

Συνεχίζεται η υλοποίηση του σχεδίου της κρατικής αρωγής στους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel, όπως τόνισε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Μέχρι σήμερα, το μεσημέρι, στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr, έχουν υποβληθεί, σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο, 13.091 οριστικοποιημένες αιτήσεις, καθώς και 4.428 προσωρινές αιτήσεις. Επίπροσθετα, όπως τόνισε, συνεχίζεται και η διαδικασία διασταυρώσεων και ελέγχων από τα στελέχη της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι καταβολές τόσο της ενίσχυσης για την αποζημίωση της οικοσκευής και των πρώτων αναγκών όσο και της πρώτης αρωγής θα προχωρήσουν τις επόμενες μέρες. Επίσης, ο υφυπουργός σημείωσε ότι συνεχίζονται και οι αυτοψίες από τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής σε κάθε γωνιά των πληγεισών περιοχών, τόσο για την απώλεια της οικοσκευής όσο και για ζημιές στην δομή των σπιτιών και των λοιπών κτηρίων.

Όπως τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος, οι αυτοψίες, με την ολοκλήρωση του έργου της σημερινής ημέρας, θα πλησιάσουν τις 11.000 περιπτώσεις σε 156 κοινότητες σε όλη την Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι αυτοψίες έχουν αρχίσει πλέον και στις περιοχές που κατά την περασμένη εβδομάδα είχαν ενταχθεί στην αυτοματοποιημένη διαδικασία ώστε να γίνουν και εκεί οι διασταυρώσεις.

Στη συνέχεια ο κ.Τριαντόπουλος τόνισε ότι οι καταβολές των αποζημιώσεων θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες σε όλους τους δικαιούχους και όλοι όσοι δικαιούνται θα λάβουν τις επόμενες μέρες, σταδιακά, τις προβλεπόμενες ενισχύσεις. «Θέλω σε αυτό να είμαι ξεκάθαρος. Διασταυρώσεις, αυτοψίες και ελέγχους κάνουμε σε όλες τις περιοχές, είτε προχωρήσαμε στην αυτόματη διαδικασία είτε όχι. Και έτσι διασφαλίζουμε ότι οικονομική ενίσχυση στο τέλος του έργου θα έχουν λάβει μόνο αυτοί που το δικαιούνται» υπογράμμισε ο κ. Τριαντόπουλος, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «όσοι δεν δικαιούνται δεν θα λάβουν ή σε ελάχιστες περιπτώσεις που ενδεχομένως να προκύψουν ποσά, θα επιστραφούν μετά από διασταυρώσεις και συμψηφισμούς ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Αυτό άλλωστε προβλέπει και η σχετική κοινή υπουργική απόφαση».

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πάνω στη δυσκολία των συμπολιτών μας δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να την εκμεταλλευτεί σε βάρος τους. Αντιθέτως σε αυτή τη μεγάλη δυσκολία θα σταθούμε και στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη που το έχει ανάγκη και θα είμαστε εδώ συνεχώς» κατέληξε ο κ. Τριαντόπουλος

Διαβάστε ακόμη

Eurovision 2025: Live από τη Βασιλεία η Dress Reherasal του Μεγάλου Τελικού

Θρίλερ στον αέρα: Αεροσκάφος έμεινε ακυβέρνητο για 10 λεπτά – Την ώρα που ο πιλότος ήταν στην τουαλέτα, ο συγκυβερνήτης λιποθύμησε

Έξαλλη η Ελένη Δήμου με δημοσιεύματα ανέφεραν πως… πεθαίνει: «Ντροπή»

Στο «φως» σοκαριστική υπόθεση στο Αίγιο - Μωράκι 4 μηνών εθισμένο στα ναρκωτικά

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Χρήστος Τριαντόπουλος
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • ειδήσεις τώρα
  • κακοκαιρία Daniel
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr