• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συναγερμός στο Καματερό: Μεθυσμένος 48χρονος άνδρας κυνήγησε ανήλικες με μαχαίριΚλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις: Έφτασαν τα τρακτέρ στον Βόλο - Αποκλεισμός του λιμανιού από στεριά και θάλασσαΦλωρίδης στο OPEN: Οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους χωρίς να έχουν καταλήξει τι θέλουν
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   06.11.2018 02:39
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 .Ασφυκτικό πρέσινγκ σε Ιταλία📌 Το ανακοινωθέν για την Ιταλία

Eurogroup: Αδιαμφισβήτητο το 3,5% πλεόνασμα της Ελλάδας

Κοινή παραδοχή το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας. Ασφυκτικό πρέσινγκ στην Ιταλία που δεν έπεισε

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Eurogroup (Eurokinissi)
Eurogroup (Eurokinissi)

«Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Ελλάδα έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%». Αυτό παραδέχτηκαν οι επικεφαλής του Eurogroup, ο πρόεδρός του Μάριο Σεντένο, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας μετά το τέλος της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. «Από εκεί και πέρα, μένει η συζήτηση για να καθοριστεί τι θα γίνει με το δημοσιονομικό χώρο που υπάρχει», συμφώνησαν.

Ακόμη και ο πιο αυστηρός παράγοντας της Ευρωζώνης, ο Κλάους Ρέγκλινγκ παραδέχτηκε ότι ο στόχος έχει επιτευχθεί, συμπληρώνοντας πάντως ότι είναι «καλό να γίνονται σεβαστές οι προηγούμενες δεσμεύσεις και οι όποιες αλλαγές να συζητιούνται με τους θεσμούς». «Η Ελλάδα δεν ήταν ανάμεσα στις χώρες που έλαβαν επιστολή και αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρχαν ειδικές, συγκεκριμένες παρατηρήσεις από πλευράς Κομισιόν», δήλωσε ο Επίτροπος Μοσκοβισί.

«Οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές συζητούν τώρα μπάτζετ 2019. Στη βάση της συζήτησης θα διαπιστώσουμε πόσος είναι ο δημοσιονομικός χώρος. Το ότι η ελληνική οικονομία έχει πιάσει το στόχο του 3,5% δεν είναι υπό αμφισβήτηση», δήλωσε ο Μάριο Σεντένο.  «Το θέμα είναι πώς θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος αυτός».

Οι τρεις δεν διευκρίνισαν πότε θα υπάρξει απόφαση για το ελληνικό προσχέδιο προϋπολογισμού. Πάντως, ο Πρόεδρος Σεντένο ανακοίνωσε το έκτακτο Eurogroup στις 19 Νοεμβρίου, για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου. το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι τότε θα συζητηθεί και το θέμα των συντάξεων

.Ασφυκτικό πρέσινγκ σε Ιταλία

Την ίδια ώρα οι υπουργοί της Ευρωζώνης συνέχισαν να ασκούν ασφυκτικό πρέσινγκ στην Ιταλία. Συγκεκριμένα εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους στην Κομισιόν για την απόρριψη του Ιταλικού προυπολογισμού, καθώς συμφώνησαν ότι η γειτονική χώρα θα πρέπει να έχει προχωρήσει σε αναθέωρηση μέχρι τις 13 Νοεμβρίου.

Το ανακοινωθέν για την Ιταλία

«Υπενθυμίζουμε τη σημασία των υγιών δημόσιων οικονομικών και του συντονισμού τους στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΣΣΑ) ως προϋπόθεση για μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και μια ομαλή λειτουργία της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Η έμφαση στην επαρκή μείωση του χρέους και η πορεία προς τον μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό στόχο (ΜΔΣ) αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ΣΣΑ.

Αναμένουμε από την Ιταλία και την Επιτροπή να ξεκινήσουν έναν ανοιχτό και εποικοδομητικό διάλογο και από την Ιταλία να συνεργαστεί στενά με την Επιτροπή στην προετοιμασία ενός αναθεωρημένου δημοσιονομικού σχεδίου το οποίο είναι σύμφωνο με το ΣΣΑ» αναφέρουν στην κοινή τους δήλωση οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. 

Διαβάστε ακόμη

Η επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του ΥΠΑΑΤ για το «Μέτρο 23», το φρέσκο γάλα του Σαμαρά ο Νικολόπουλος που στέκεται πίσω από τον Σαμαρά

Αποκλεισμένο το λιμάνι του Βόλου από στεριά και θάλασσα – «Παρέλαση» αγροτών με τρακτέρ και ψαράδων με καΐκια

Επίδομα θέρμανσης: Πότε πληρώνεται η προκαταβολή - Οι δικαιούχοι

Τέλος τα social media για τα παιδιά από σήμερα στην Αυστραλία - Οι ειδικοί προειδοποιούν για «πολλά λάθη»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • πρωτογενές πλεόνασμα
  • Ελλάδα
  • Eurogroup
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr