Απόδοση ρεκόρ στη συγκομιδή σιτηρών «βλέπει» το Κίεβο - Αναμένεται να αγγίξει τους 60 εκατ. τόνους
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Το υπουργείο Γεωργίας της Ουκρανίας βελτίωσε σήμερα την πρόβλεψή του για τη συγκομιδή σιτηρών το 2023, ανακοινώνοντας ότι θα φθάσει τους 59,7 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, και πως η χώρα πέτυχε ρεκόρ συγκομιδής σιτηρών.
Η συνολική συγκομιδή σιτηρών και ελαιούχων σπόρων αναμένεται να φθάσει τους 81,3 εκατομμύρια τόνους, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, σε σύγκριση με την πρόβλεψη του Οκτωβρίου για 79,1 εκατομμύρια τόνους.
Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι απόδοση σιτηρών αυξήθηκε στα 547 κιλά ανά στρέμμα το 2023, ξεπερνώντας τα 536 κιλά ανά στρέμμα που ήταν το 2021.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις η συγκομιδή σίτου αναμένεται να φθάσει του 22,2 εκατομμύρια τόνους, του κριθαριού τους 5,8 εκατομμύρια τόνους και του αραβοσίτου τους 30,1 εκατομμύρια τόνους.
Το 2023 η πρόβλεψη για τη συγκομιδή ηλίανθου φαίνεται να παραμένει στους 13εκατομμύρια τόνους και για την σόγια στους 4,6 εκατομμύρια τόνους. Η συγκομιδή της ελαιοκράμβης έχει ολοκληρωθεί και θα υπερβεί τους 4 εκατομμύρια τόνους.
Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις μετά το αμερικανικό ρεσάλτο σε ιρανικό πλοίο: Δεν συνεχίζουμε λέει το Ιράν - Απειλές από τον Τραμπ
Επιχείρηση «γαλάζιας» συσπείρωσης: Οι ζυμώσεις, τα επόμενα ραντεβού και η προσπάθεια για αλλαγή ατζέντας
ΕΝΦΙΑ, αντικειμενικές αξίες και η νέα πραγματικότητα της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα
Το εικοσαήμερο φιάσκο με τον Λαζαρίδη, οι δημοσκοπήσεις που αποτύπωσαν την δυσαρέσκεια και η παρέμβαση της Ντόρας που «καθάρισε» την ιστορία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




