ΔΝΤ: Στο 2,4% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας φέτος
Προβλέπει σταδιακή μείωση τα επόμενα χρόνια🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Διατηρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την πρόβλεψή του για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 2,4% φέτος.
Στην έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας (World Economic Outlook) που παρουσίασε ενόψει της ετήσιας συνόδου του το προσεχές Σαββατοκύριακο, κάνει την ίδια πρόβλεψη με αυτή της προηγούμενης έκθεσή του, ενώ αναθεώρησε δραστικά προς τα κάτω, στο 1,3% από 1,9%, την πρόβλεψή του για τον ρυθμό ανάπτυξης της Ευρωζώνης.
Για το 2020 προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα περιοριστεί στο 2,2% του ΑΕΠ, ενώ μεσοπρόθεσμα εκτιμά ότι η ταχύτητα αύξησης του ΑΕΠ θα περιορισθεί σημαντικά και το 2024 θα είναι μόλις 1,2%. Στο ίδιο επίπεδο είχε τοποθετήσει τον πήχη για το 2023 στην προηγούμενη έκθεση.
Το ΔΝΤ προβλέπει ότι η ανεργία θα μειωθεί από το 19,6% πέρυσι στο 18,5% φέτος και στο 17,5% το 2020.
Επιτάχυνση βλέπει το Ταμείο σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, ο οποίος εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στο 1,1% φέτος και το 1,4% το 2020 από 0,8% το 2018.
Για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών προβλέπει έλλειμμα 2,7% φέτος και 2,6% το 2020.
Οι μπλόφες του Τραμπ: Γιατί η αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν παραμένει υπαρκτή απειλή
Κραυγή απόγνωσης από τα μπλόκα: «Δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας - Παλεύουμε για τα αυτονόητα»
Ειρωνείες Ράμα σε δημοσιογράφο: «Οι Έλληνες νομίζετε ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη»
Η πρώτη χώρα του πλανήτη που στις 15 Ιανουαρίου 1822 αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση - Η θυσία 100 Αϊτινών και οι 45 τόνοι καφέ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



