ΔΝΤ: Στο 2,4% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας φέτος
Προβλέπει σταδιακή μείωση τα επόμενα χρόνια🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Διατηρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την πρόβλεψή του για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 2,4% φέτος.
Στην έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας (World Economic Outlook) που παρουσίασε ενόψει της ετήσιας συνόδου του το προσεχές Σαββατοκύριακο, κάνει την ίδια πρόβλεψη με αυτή της προηγούμενης έκθεσή του, ενώ αναθεώρησε δραστικά προς τα κάτω, στο 1,3% από 1,9%, την πρόβλεψή του για τον ρυθμό ανάπτυξης της Ευρωζώνης.
Για το 2020 προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα περιοριστεί στο 2,2% του ΑΕΠ, ενώ μεσοπρόθεσμα εκτιμά ότι η ταχύτητα αύξησης του ΑΕΠ θα περιορισθεί σημαντικά και το 2024 θα είναι μόλις 1,2%. Στο ίδιο επίπεδο είχε τοποθετήσει τον πήχη για το 2023 στην προηγούμενη έκθεση.
Το ΔΝΤ προβλέπει ότι η ανεργία θα μειωθεί από το 19,6% πέρυσι στο 18,5% φέτος και στο 17,5% το 2020.
Επιτάχυνση βλέπει το Ταμείο σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, ο οποίος εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στο 1,1% φέτος και το 1,4% το 2020 από 0,8% το 2018.
Για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών προβλέπει έλλειμμα 2,7% φέτος και 2,6% το 2020.
Αγγελική Νικολούλη στο ethnos.gr: «Αν άφηνα τον φόβο να με σταματήσει, τότε θα είχε νικήσει το σκοτάδι»
Νέες απειλές Τραμπ στο Ιράν: «Θα χτυπήσουμε πολύ σκληρά σήμερα» - «Δεν παραδινόμαστε» λέει η Τεχεράνη
Ράλι ανόδου στις τιμές πετρελαίου: Σε τροχιά ιστορικού υψηλού λόγω του πολέμου στο Ιράν - Τι εκτιμούν οι αναλυτές
Aσημένιος o Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



