• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ομαδικός βιασμός στο Κορνέλ: Στο «στόχαστρο» και πάλι...το θύμα - Χρήστες των social προσπαθούν να αποκαλύψουν την ταυτότητά τηςΠάτρα: Παραλίγο τραγωδία στον Προαστιακό – Μηχανάκι είχε κολλήσει στις γραμμέςΝέο έκτακτο από την ΕΜΥ: Υποβαθμίζεται σε πορτοκαλί η προειδοποίηση - Πότε τελειώνει η κακοκαιρίαΘάνατος Μαζωνάκη: «Αντίδοτο στην προποφόλη» - Τι δείχνουν οι έρευνες στα κινητά μετά την άρση απορρήτου
δημοφιλές τώρα: Τι πιο σύνηθες: Κουρέας πήγε σε ATM να σηκώσει λεφτά και βρήκε τσάντες με 128.500 δολάρια και 19...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   15.04.2019 13:55
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Αναλυτικά

Έρχονται 24.000 νέες θέσεις εργασίας από ΟΑΕΔ και υπουργείο Εργασίας

Απευθύνονται σε ποικίλες και διαφορετικές ομάδες

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

(EUROKINISI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
(EUROKINISI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Πέντε νέα προγράμματα για τη μείωση της ανεργίας προετοιμάζει ο Οργανισμός, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας. Τα νέα προγράμματα προβλέπουν, συνολικά, 24.000 θέσεις.

Με βάση τα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή, πρώτο αναμένεται να εκδοθεί ο Β΄ κύκλος των πτυχιούχων ΑΕΙ - ΤΕΙ και αμέσως μετά η κατάρτιση και πιστοποίηση, σύμφωνα με το workenter.gr.

Αναλυτικά

1) Δεύτερος κύκλος του ειδικού προγράμματος απασχόλησης για 3.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

(2) Στοχευµένη κατάρτιση και πιστοποίηση 3.000 ανέργων θεωρητικών σπουδών σε κλάδους αιχµής. Η δράση απευθύνεται σε ανέργους έως 29 ετών. Ενδεικτικοί τομείς δραστηριοποίησης, η διαχείριση κοινωνικών δικτύων, το marketing πολιτιστικών οργανισµών, η διοίκηση πολιτιστικών οργανισµών, η συµβουλευτική τρίτης ηλικίας και η αντιµετώπιση µαθησιακών δυσκολιών.

(3) Παρέµβαση επαγγελµατικής ενδυνάµωσης για 10.000 ανέργους ηλικίας 18-29 ετών. Αφορά αποφοίτους δευτεροβάθµιας και τριτοβάθµιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα επενδύει στο ανθρώπινο δυναµικό και στην ενίσχυση της κλαδικής οικονομίας. Γέφυρες ανάµεσα σε κρίσιµους τοµείς όπως ο τουρισµός µε την αγροδιατροφή.

(4) Νέοι πτυχιούχοι, ηλικίας 24-29, θετικής, τεχνολογικής και οικονοµικής κατεύθυνσης. Θα διατεθούν 3.000 θέσεις. Αφορά στην κατάρτιση ανέργων αποφοίτων σχετικών αντικειµένων σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Ο προϋπολογισµός του προγράµµατος ανέρχεται σε 40,2 εκατ. ευρώ.

(5) Προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και στήριξη νέων έως 29 ετών, οι οποίοι θα μπορούν να καταθέσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Ωφελούμενοι θα είναι 5.000 άνεργοι και θα ενισχυθούν 2.500 επιχειρηματικά σχέδια. Το πόσο της ενίσχυσης μπορεί να φτάσει και τα 18.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Ομαδικός βιασμός στο Κορνέλ: Στο «στόχαστρο» και πάλι...το θύμα - Χρήστες των social προσπαθούν να αποκαλύψουν την ταυτότητά της

Τραγωδία στην Κόρινθο: Κατέληξε ο ένας από τους 6 τραυματίες - Πώς έγινε η σφοδρή σύγκρουση των ΙΧ

Μητσοτάκης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Τα μνημεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως λάφυρα πολέμου»

«Πνίγεται» από την κακοκαιρία η Κρήτη: Το νερό ενός έτους έπεσε σε 48 ώρες στα Χανιά - Nέο 112 στο Ρέθυμνο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • θέσεις εργασίας
  • ΟΑΕΔ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>