• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μπλόκα στη μισή Ελλάδα: Πάνω από 6.000 τρακτέρ στους δρόμους και έντονη πίεση στην κυβέρνησηΟ ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτες Kinder από ράφια σούπερ μάρκετ - Η αιτίαΜάνδρα: Απεγκλωβισμοί 17 ανθρώπων, πλημμυρισμένα υπόγεια και υλικές ζημιές - Γιατί «βουλιάζει» η περιοχήΠαράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ
δημοφιλές τώρα: Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   09.11.2024 18:30
Μαρία Ζαχαράκη
Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ενότητες στο άρθρο: 📌 BP: Μια ιστορία 111 ετών τελείωσε📌 Η Garanti εκπλήσσει με κέρδη 590 εκατ.€

Τουρκία: Η S&P αυξάνει την πιστοληπτική ικανότητα της

Σύμφωνα με τον Σιμσέκ, η άνοδος αυτή αντανακλά τα θετικά βήματα που σημείωσε η τουρκική οικονομία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Τουρκία/AP
Τουρκία/AP

Ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομική πολιτική του Σιμσέκ έδωσε ο διεθνής οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's (S&P), που προχώρησε σε αναβάθμιση της Τουρκίας, ανεβάζοντας τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα από B+ σε BB-. Ο υπουργός Οικονομικών, Μεχμέτ Σιμσέκ, εξέφρασε την ικανοποίησή του, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία αποτελεί τη μοναδική χώρα φέτος που έλαβε διπλή αναβάθμιση από τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον Σιμσέκ, η άνοδος αυτή αντανακλά τα θετικά βήματα που σημείωσε η τουρκική οικονομία, όπως η σταθεροποίηση της τουρκικής λίρας, η μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και η βελτίωση των ξένων αποθεμάτων.

Ωστόσο, η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Τζουμχουριέτ επεσήμανε ότι, παρά την πανηγυρική διάθεση της οικονομικής διοίκησης, η Τουρκία εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, γεγονός που εξακολουθεί να λειτουργεί αποτρεπτικά για πιο ασφαλείς και μακροπρόθεσμες επενδύσεις από το εξωτερικό.

BP: Μια ιστορία 111 ετών τελείωσε

Ο βρετανικός κολοσσός καυσίμων BP αποφάσισε να τερματίσει τις δραστηριότητές της στην Τουρκία στο πλαίσιο της στρατηγικής της να επικεντρωθεί σε βιώσιμες ενεργειακές λύσεις παγκοσμίως. Η απόφαση της BP να αποχωρήσει από την Τουρκία κλείνει ένα κεφάλαιο 111 χρόνων ιστορίας στην τουρκική αγορά καυσίμων. Με την υπογραφή συμφωνίας πώλησης στην τουρκική Petrol Ofisi, η BP αποσύρει πλήρως τους τερματικούς σταθμούς και τα πρατήριά της από τη χώρα. Το σήμα της BP στα πρατήρια της θα αντικατασταθεί από το νέο εμπορικό σήμα, σηματοδοτώντας μια μεγάλη αλλαγή στην αγορά καυσίμων.

Η απόφαση σχετίζεται με τις αλλαγές στις συνθήκες της αγοράς και τους στόχους της εταιρείας για ενεργειακή μετάβαση.

Η Garanti εκπλήσσει με κέρδη 590 εκατ.€

Η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Τουρκίας Garanti ανακοίνωσε εντυπωσιακά καθαρά κέρδη ύψους 22,1 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών (590 εκατ.€) για το τρίτο τρίμηνο του 2024, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις. Τα τριμηνιαία καθαρά κέρδη σημείωσαν οριακή αύξηση 1,4%, ενώ σε ετήσια βάση υποχώρησαν κατά 6,4%, αντανακλώντας τη συνεχιζόμενη πίεση της αυστηρής νομισματικής πολιτικής στην τραπεζική δραστηριότητα.

Με απόδοση ιδίων κεφαλαίων 32,9% και καθαρό επιτοκιακό περιθώριο 4,1% το τρίμηνο, η Garanti BBVA πέτυχε σημαντική αύξηση στα βασικά έσοδα από τόκους και στις προμήθειες. Τα δάνεια σε τουρκικές λίρες αυξήθηκαν κατά 53% σε ετήσια βάση, ενώ τα δάνεια σε ξένο νόμισμα παρουσίασαν άνοδο 16%. Ωστόσο, ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων αυξήθηκε σε 2,1% από 1,9% το προηγούμενο τρίμηνο, σημάδι των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η τράπεζα στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Αυτά είναι τα πρόσωπα που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στη Google - «Πρωτιά» για την Klavdia

Είναι επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros για αστρονομικό ποσό

Παράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ

Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης τη μέρα στα 13 του

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Standard & Poor's
  • Τουρκία
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr