• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Νεκρός από τα χέρια του γιου της συντρόφου του ο ηθοποιός Τζέιμς ΧάντιΓιατί ο Μητσοτάκης διάλεξε τον Κυρανάκη: Οι γαλάζιες ρίζες, οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι και ο ανασχηματισμός που... κοντοζυγώνειΠανελλήνιες εξετάσεις 2026: Αυτά είναι τα θέματα που έπεσαν σε Λατινικά, Χημεία και ΠληροφορικήΑυτοκτόνησε η γυναίκα που κατηγορούνταν ως ηθική αυτουργός της δολοφονίας Πολωνού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή
δημοφιλές τώρα: Μήνυμα Αθήνας προς ΟΗΕ για Τουρκία και μειονότητα Θράκης: «Θρησκευτική, όπως ορίζει η Συνθήκη της...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   01.12.2024 02:00
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Πώς θα υπολογίσετε το δώρο Χριστουγέννων

Δώρο Χριστουγέννων: Γιατί η καταβολή του θα γίνει φέτος μία ημέρα νωρίτερα

Έως τις 21 Δεκεμβρίου καταβάλλεται κάθε χρόνο το Δώρο Χριστουγέννων από τους εργοδότες στους εργαζομένους

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Χρήματα (Pixabay)
Χρήματα (Pixabay)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Έως τις 21 Δεκεμβρίου καταβάλλεται κάθε χρόνο το Δώρο Χριστουγέννων από τους εργοδότες στους εργαζομένους.

Ωστόσο, φέτος, η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων θα γίνει νωρίτερα καθώς η 21η Δεκεμβρίου πέφτει Σάββατο, επομένως οι εργοδότες έχουν υποχρέωση να το καταβάλλουν έως 20 του μήνα.

Πώς θα υπολογίσετε το δώρο Χριστουγέννων

Με τη νέα online εφαρμογή που έχει δημιουργήσει το ΚΕ.Π.Ε.Α. δίνεται η δυνατότητα οι εργαζόμενοι να υπολογίσουν μόνοι τους το δώρο Χριστουγέννων που δικαιούνται. Υπολογίστε το ποσό που θα λάβετε στον σύνδεσμο: http://kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους, δικαιούνται ολόκληρο το δώρο που είναι ίσο με έναν μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Όσοι, όμως, από τους παραπάνω μισθωτούς που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν διήρκησε ολόκληρο το χρονικό διάστημα (από 1/5 έως και 31/12), δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής σχέσης τους.

Σε αυτήν την περίπτωση, το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται ως εξής: 2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2 ημερομίσθια - ανάλογα με το πώς αμείβονται - για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης. Ακόμα και οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19 ημερών δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου. Εκτός από την περίπτωση που η εργασία παρασχέθηκε χωρίς διακοπή όλο το διάστημα από την 1η Μαΐου έως την 31η Δεκεμβρίου, στο διάστημα αυτό συνυπολογίζονται και όλες οι ημέρες που οι εργαζόμενοι-ες απουσιάζουν νόμιμα από την εργασία τους (π.χ. με ετήσια άδεια, με άδεια μητρότητας).

Ειδικά, ως προς την απουσία των εργαζομένων, λόγω ασθένειας, στο διάστημα υπολογισμού του δώρου Χριστουγέννων συνυπολογίζονται τα «τριήμερα ασθενείας», δηλαδή ο χρόνος απουσίας κατά τον οποίο δεν καταβάλλεται επίδομα ασθενείας, ενώ αφαιρούνται τα διαστήματα που καταβάλλεται από τον ασφαλιστικό φορέα επίδομα ασθενείας.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Αποτροπιασμός από τα νέα στοιχεία για τη γυναικοκτονία της Βασιλικής: Την κακοποιούσε επί χρόνια - Τα ηχητικά στα χέρια των Αρχών

Αυτοκτόνησε η γυναίκα που κατηγορούνταν ως ηθική αυτουργός της δολοφονίας Πολωνού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή

Γιατί ο Μητσοτάκης διάλεξε τον Κυρανάκη: Οι γαλάζιες ρίζες, οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι και ο ανασχηματισμός που... κοντοζυγώνει

Αλέξανδρος Τσουβέλας για τη σύντροφό του: «Είμαστε μαζί 13 χρόνια - Πιστεύω ότι δεν έχουμε παντρευτεί για να μην χωρίσουμε»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Χριστούγεννα
  • ειδήσεις τώρα
  • εργαζόμενοι
  • δώρο Χριστουγέννων
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr