• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Πυροβόλησαν και σκότωσαν κρατούμενο μέσα στο αρχιφυλακείο στις φυλακές Δομοκού«Θρίλερ» με Ισραηλινή που βρέθηκε νεκρή σε ξενοδοχείο στο κέντρο της ΑθήναςΠρωτοφανές: Βανδάλισαν το μνημείο των 200 εκτελεσθέντων στην Καισαριανή λίγο μετά την αποκάλυψη των ιστορικών φωτογραφιώνΠάνε σε 48ωρη πανελλαδική απεργία οι οδηγοί ταξί - Ανοιχτός «πόλεμος» με την κυβέρνηση
δημοφιλές τώρα: Φυλακές Δομοκού: Πυροβόλησαν και σκότωσαν κρατούμενο μέσα στο αρχιφυλακείο
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   04.05.2019 20:46
Newsroom
Newsroom

Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά – Εκπτώσεις μέχρι τις 15 Μαΐου

Οι καλύτερες τιμές αναμένεται να δώσουν μία μικρή ανάσα στην αγορά - Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)

Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά, καθώς μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών 11:00 – 18:00, ενώ τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά έως τις 20.00. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης δήλωσε σχετικά: «Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αποτελούν πλέον ένα παρωχημένο θεσμό, που δεν βοηθάει τη λειτουργία της αγοράς, παρόλα αυτά οι επιχειρήσεις θα ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών, προσφέροντας αξιόπιστα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές».

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019 θα μας δώσουν μία καλή ευκαιρία να αποκτήσουμε τα προϊόντα που επιθυμούμε σε χαμηλότερες τιμές, εκμεταλλευόμενοι τις εκπτώσεις και τις προσφορές που θα γίνονται από τα καταστήματα, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρουν και μία μικρή ανάσα στους εμπόρους.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019 ξεκίνησαν ήδη από την Πέμπτη και θα λήξουν την Τετάρτη 15/05/2019. Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης. Στη συνέχεια, και μετά από αυτό το 10ήμερο προσφορών, σειρά έχουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις, οι οποίες ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθούν το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019.

Η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, εφιστά την προσοχή στο καταναλωτικό κοινό στα ακόλουθα:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

Επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από…% έως… %»).

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σύνηθες φαινόμενο μερικών εμπόρων, ευτυχώς όχι όλων, είναι:

– Η αναγραφή τιμής προϊόντων υψηλότερης της πραγματικής.

– Η διάθεση στην κατανάλωση ειδών β’ διαλογής, τα οποία έχουν αγοραστεί για αυτόν τον σκοπό.

Διαβάστε ακόμη

Ανατριχίλα από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα με τους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής - «Η πολιτεία να παρέμβει»

Πυροβόλησαν και σκότωσαν κρατούμενο μέσα στο αρχιφυλακείο στις φυλακές Δομοκού

Πάνε σε 48ωρη πανελλαδική απεργία οι οδηγοί ταξί - Ανοιχτός «πόλεμος» με την κυβέρνηση

Η αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά την ήττα του Παναθηναϊκού απ' τον Κολοσσό

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • εκπτώσεις
  • ανοιχτά καταστήματα Κυριακές
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr