Τέλος το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε σούπερ μάρκετ και βενζίνη - Ανησυχία για κύμα ανατιμήσεων
Το μέτρο είχε τεθεί σε ισχύ αρχικά ως έκτακτη ρύθμιση κατά τη διάρκεια της πανδημίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Από σήμερα Δευτέρα 30 Ιουνίου παύει να είναι σε ισχύ το πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους σε καύσιμα και βασικά είδη διατροφής.
Το μέτρο είχε τεθεί σε ισχύ αρχικά ως έκτακτη ρύθμιση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, το 2021, και παρατάθηκε αρκετές φορές, παραμένοντας ενεργό για περισσότερα από τρία χρόνια.
Ανησυχία για νέες ανατιμήσεις
Η κατάργηση του πλαφόν ανοίγει τον δρόμο σε νέες αυξήσεις στη βενζίνη και στα είδη πρώτης ανάγκης. Από το υπουργείο Ανάπτυξης, τονίζουν πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της αγοράς θα συνεχίσουν να λειτουργούν με αυστηρότητα, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες διατηρούν τη δυνατότητα παρέμβασης και επιβολής κυρώσεων όπου εντοπίζονται παραβάσεις, όπως έχει συμβεί κατ’ επανάληψη και στο παρελθόν.
Οι επόμενες κινήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής Δημοψηφίσματος μετά το «όχι» του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη ΔΕΘ
Αναζητούνται νοσηλευτές για τα νοσοκομεία - Τα νέα κίνητρα που εξετάζει το υπουργείο Υγείας
Το αίτημα Ανδρουλάκη για κάλπες, το «σήμα» Σαμαρά για μήνυση για τις υποκλοπές και η πρόταση Μητσοτάκη σε κορυφαίο δημοσιογράφο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας
Οι γραμμές άμυνας της κυβέρνησης: Ραγδαίες εξελίξεις μετά τις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



