Τέλος το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε σούπερ μάρκετ και βενζίνη - Ανησυχία για κύμα ανατιμήσεων
Το μέτρο είχε τεθεί σε ισχύ αρχικά ως έκτακτη ρύθμιση κατά τη διάρκεια της πανδημίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Από σήμερα Δευτέρα 30 Ιουνίου παύει να είναι σε ισχύ το πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους σε καύσιμα και βασικά είδη διατροφής.
Το μέτρο είχε τεθεί σε ισχύ αρχικά ως έκτακτη ρύθμιση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, το 2021, και παρατάθηκε αρκετές φορές, παραμένοντας ενεργό για περισσότερα από τρία χρόνια.
Ανησυχία για νέες ανατιμήσεις
Η κατάργηση του πλαφόν ανοίγει τον δρόμο σε νέες αυξήσεις στη βενζίνη και στα είδη πρώτης ανάγκης. Από το υπουργείο Ανάπτυξης, τονίζουν πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της αγοράς θα συνεχίσουν να λειτουργούν με αυστηρότητα, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες διατηρούν τη δυνατότητα παρέμβασης και επιβολής κυρώσεων όπου εντοπίζονται παραβάσεις, όπως έχει συμβεί κατ’ επανάληψη και στο παρελθόν.
Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στις πολυκατοικίες: Τι θα ισχύει με κοινόχρηστα και συνελεύσεις
Τα καρτέρια βίας, οι εμπρησμοί και η διακίνηση «ροζ κοκαΐνης» - Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση οπαδών
Ελαφόνησος: Ένας από τους πλοιοκτήτες ήταν ο άνδρας που επιβιβάστηκε κολυμπώντας στο φέρι μποτ
Διονύσιος Ταμπάκης: Ο Έλληνας «μέταλ παπάς» που «παντρεύει» το doom με techno, ραπ και... ψαλμούς
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



