Σαρωτικοί φορο-έλεγχοι σε τουριστικούς προορισμούς: Λουκέτα και πρόστιμα σε καταστήματα
Σε πολλά δημοφιλή νησιά διαπιστώθηκε μη έκδοση αποδείξεων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Περισσότερες από 100 παραβάσεις εντοπίστηκαν σε επιχειρήσεις εστίασης, ψυχαγωγίας, μανικιούρ-πεντικιούρ και μίσθωσης παραλιακού εξοπλισμού, έπειτα από εκτεταμένους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.
Τα παραπτώματα
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ελέγχθηκαν νησιά με υψηλή τουριστική επισκεψιμότητα – όπως Λήμνος, Μυτιλήνη, Τήνος, Χανιά, Ηράκλειο, Σαντορίνη, Ρόδος και Πόρος – και διαπιστώθηκε σε πολλές περιπτώσεις μη έκδοση αποδείξεων.
Ως άμεση αντίδραση, εφαρμόστηκε το μέτρο της 48ωρης αναστολής λειτουργίας για τις παραβάτριες επιχειρήσεις, ενώ επιβλήθηκαν και χρηματικά πρόστιμα.
Η ΑΑΔΕ έχει ζητήσει επιπλέον στοιχεία από τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις για να εξετάσει τη φορολογική τους συμπεριφορά σε βάθος χρόνου, προκειμένου να εντοπιστούν ενδεχόμενες συστηματικές παραβάσεις μέσω διασταυρώσεων με τα διαθέσιμα δεδομένα της Αρχής.
Ξεσηκωμός των αγροτών με νέα μπλόκα και αποκλεισμούς - Ο χάρτης με όλες τις κινητοποιήσεις
Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία
Ηχηρό μήνυμα Σαββίδη για ακαδημίες, έργα ανάπτυξης και την επόμενη μέρα: «Οποιος έχει το DNA του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να χαίρεται με τη δεύτερη θέση»
Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



