Πληθωρισμός: Αύξηση 10,9% στα ενοίκια τον Αύγουστο
Τα στοιχεία του πληθωρισμού τον Αύγουστο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Καθοδικά κινήθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, στο 2,9% από 3,1% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Ωστόσο ανατιμήσεις καταγράφηκαν, μεταξύ άλλων, σε ενοίκια κατοικιών (10,9%), ένδυση- υπόδηση (7,7%), μεταφορά επιβατών με αεροπλάνο (18,1%), πακέτο διακοπών (6,4%) και ασφάλιστρα υγείας (7%). Αλλά και μεταξύ Αυγούστου και Ιουλίου, τα ενοίκια κατοικιών αυξήθηκαν επιπλέον κατά 0,5%. Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες αγαθών και υπηρεσιών καταγράφηκαν αυξήσεις.
Ειδικά στα είδη διατροφής, ξεχωρίζουν οι αυξήσεις τιμών σε φρούτα (11,6%), σοκολάτες (23,2%) και καφέ (18,5%). Στον αντίποδα, οι μόνες μειώσεις τιμών υπήρξαν σε ελαιόλαδο (33,2%), νωπά λαχανικά, πατάτες και σάλτσες.
Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr
«Δείξαμε τη δύναμή μας στο αεροδρόμιο»: Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Κρήτης - Τι λένε για την «εγκληματική οργάνωση»
Στο ΚΑΤ οδηγός λεωφορείου - Γρονθοκοπήθηκε από οδηγό ΙΧ για ένα φλας
Η Google ξανά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Παραβιάζει τους κανόνες με το AI;
Ο Βαλάντης εκνευρίστηκε με τους μουσικούς του και τους «έφτυσε» επί σκηνής - Δείτε βίντεο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



