• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ο χάρτης της απόλυτης καταστροφής: Το 42% των δασών της Αττικής κάηκε μέσα στα 10 τελευταία χρόνιαΤέλος και η Κατερίνα Μουτσάτσου από το κόμμα της Καρυστιανού - Ποιοι άλλοι αποχώρησανΑνατροπή με 68χρονο που βρέθηκε νεκρός στις Σέρρες - Τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστήΟργή: Καταγγελία πως σκότωσαν και έφαγαν κρι-κρι στο φαράγγι της Σαμαριάς
δημοφιλές τώρα: Τέλος και η Κατερίνα Μουτσάτσου από το κόμμα της Καρυστιανού - Ποιοι άλλοι αποχώρησαν
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   04.08.2026 14:31
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ένα 10% τάσσεται κατά📌 «Αίτημα με ευρεία κοινωνική αποδοχή»

Πώς θα νικηθεί η ακρίβεια; Πάνω από 8 στους 10 Έλληνες λένε με μείωση ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου στα καύσιμα

Τι δείχνουν τα ευρήματα μεγάλης έρευνας της Pulse

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Σούπερ Μάρκετ (Intime)
Σούπερ Μάρκετ (Intime)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Προβάδισμα συγκεντρώνει η πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα ως μέτρο αντιμετώπισης της ακρίβειας, σύμφωνα με νέα ευρήματα της έρευνας της Pulse RC που πραγματοποιήθηκε, πρόσφατα, για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οικονομία | 04.08.2026 08:02
ΑΑΔΕ: Στο «μικροσκόπιο» όσοι δήλωσαν λίγα και ξόδεψαν πολλά - Έρχονται 12.000 ειδοποιητήρια

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το επιμελητήριο στην ιστοσελίδα του, μετά την παρουσίαση του πρώτου μέρους των αποτελεσμάτων της μεγάλης έρευνας της Pulse RC για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία η ακρίβεια αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, τα αναλυτικά ευρήματα καταγράφουν και τη στάση των πολιτών απέναντι σε μέτρα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Όπως αναφέρεται, η έρευνα αναδεικνύει την ευρεία κοινωνική αποδοχή της μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, ως μέτρου για τον περιορισμό των τιμών.

Ένα 10% τάσσεται κατά

Συγκεκριμένα, το 83% των ερωτηθέντων αντιμετωπίζει θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με το 58% να απαντά «σίγουρα θετικά» και το 25% «μάλλον θετικά». Αντίθετα, μόλις το 10% εκφράζει αρνητική άποψη, ενώ το 7% δεν διατυπώνει γνώμη.

Η έρευνα καταγράφει επίσης την αξιολόγηση των πολιτών για τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα «Πόσο Κάνει», η οποία δημιουργήθηκε για τη σύγκριση τιμών προϊόντων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 32% αξιολογεί θετικά την εφαρμογή, ενώ το 49% διατυπώνει αρνητική αξιολόγηση και το 19% δεν εκφράζει άποψη.

«Αίτημα με ευρεία κοινωνική αποδοχή»

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, δήλωσε ότι «η έρευνα της Pulse RC αποτυπώνει με σαφήνεια αυτό που το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών επισημαίνει διαχρονικά: η ακρίβεια εξακολουθεί να αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Το γεγονός ότι το 83% των πολιτών τάσσεται υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ένα αίτημα με ευρεία κοινωνική αποδοχή.

Η μείωση των έμμεσων φόρων αποτελεί πάγια θέση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, καθώς πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη συγκράτηση των τιμών, στην ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και στην τόνωση της αγοράς. Τα συμπεράσματα της έρευνας αποτελούν ένα ακόμη ισχυρό μήνυμα προς την Πολιτεία ότι απαιτούνται στοχευμένες παρεμβάσεις με άμεσο όφελος για την κοινωνία και την πραγματική οικονομία.»

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Ο χάρτης της απόλυτης καταστροφής: Το 42% των δασών της Αττικής κάηκε μέσα στα 10 τελευταία χρόνια

Τέλος και η Κατερίνα Μουτσάτσου από το κόμμα της Καρυστιανού - Ποιοι άλλοι αποχώρησαν

Οργή: Καταγγελία πως σκότωσαν και έφαγαν κρι-κρι στο φαράγγι της Σαμαριάς

Η μεγάλη επιστροφή: Ο Δημήτρης Γιαννούλης ξανά στον ΠΑΟΚ!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
  • καύσιμα
  • ειδήσεις τώρα
  • ΦΠΑ
  • ειδικός φόρος κατανάλωσης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr