Νέο ράλι στο πετρέλαιο: Πάνω από τα 108 δολάρια το βαρέλι
Νέο ράλι στις τιμές του πετρελαίου με το Brent στα 108,68 δολάρια και το WTI στα 103,45.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Σταθερά σε τροχιά ανόδου κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με τα δύο βασικά διεθνή benchmarks να ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν την εβδομάδα πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των 100 δολαρίων το βαρέλι για πρώτη φορά από τα μέσα Μαΐου. Η κλιμάκωση των επιθέσεων σε κρίσιμους ναυτιλιακούς διαδρόμους της Μέσης Ανατολής εντείνει τους φόβους για παρατεταμένη διαταραχή της παγκόσμιας προσφοράς.
Ειδικότερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent ενισχύθηκαν κατά 1% φθάνοντας στα 108,68 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) κατέγραψε αντίστοιχη άνοδο 1% στα 103,45 δολάρια, μετά το χθεσινό ισχυρό άλμα άνω του 6%. Σε εβδομαδιαία βάση, οι τιμές καταγράφουν εκτίναξη σχεδόν 13%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τα μέσα Ιουλίου, καθώς οι αγορές συνειδητοποιούν ότι η γεωπολιτική κρίση στην ευρύτερη περιοχή δεν αποτελεί προσωρινό φαινόμενο αλλά μια νέα, επίμονη πραγματικότητα.
Διαβάστε περισσότερα στην imerisia.gr
Το βίντεο που «έκαψε» την γιατρό για το θάνατο του Μαζωνάκη - Νέα δεδομένα από το μηχάνημα που λειτουργούσε
Η βεντέτα Μητσοτάκη-Σαμαρά, το ντέρμπι που έρχεται και η ΕΚΤ που ξανασφίγγει τη στρόφιγγα
Η πρώτη μεγάλη δοκιμασία της συλλογικής ηγεσίας στη ΔΕΘ και ο Πολάκης που αναζητείται
Για δύσκολο χειμώνα ετοιμάζεται η κυβέρνηση - Το ενεργειακό ράλι ανοίγει «παράθυρο» για νέα μέτρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




