Επταετές ομόλογο: Ξεπέρασαν τα 13 δισ. ευρώ οι προσφορές
To επιτόκιο της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 1,9%🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ξεπέρασαν τα 13 δισ. ευρώ οι προσφορές για το επταετές ομόλογο, υπερκαλύπτοντας την έκδοση κατά 5 φορές, με το Δημόσιο να αντλεί το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ.
To επιτόκιο της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 1,9% και το κουπόνι στο 1,875%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επιτόκιο και το χαμηλότερο κουπόνι που έχει πετύχει το ελληνικό Δημόσιο για ομόλογο αποτιμημένο σε ευρώ.
Οι προσφορές προήλθαν από 335 επενδυτές και χαρακτηρίστηκαν από μεγάλη γεωγραφική διασπορά, με επικεφαλής της ζήτησης το Ηνωμένο Βασίλειο και με ένα ποσοστό 84% να κατανέμεται εκτός Ελλάδος. Με βάση τον τύπο των επενδυτών που συμμετείχαν, το 55% ήταν διαχειριστές ενεργητικού (asset manager), το 20% τράπεζες, το 10% hedge fund και το 9% ασφαλιστικά ταμεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη έκδοση 7ετούς ομολόγου ύψους 3 δισ. ευρώ, τον Φεβρουάριο του 2018, το κουπόνι είχε απόδοση 3,375% στη λήξη, με τη συνολική απόδοσή του να είχε διαμορφωθεί στο 3,5%.
Οι προσφορές είχαν ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ από 210 επενδυτές, εκ των οποίων το 37,4% ήταν θεσμικοί επενδυτές, το 31,5% hedge funds και το 22,9% τράπεζες.
Η ώρα της κρίσης για άρση ασυλιών των 13 βουλευτών της ΝΔ - Γιατί πήραν… φωτιά τα τηλέφωνα
Αττική 2045: Άλλος... μισός ΟΑΣΑ για να μη φρακάρει μόνιμα στην κίνηση η πρωτεύουσα - Τι μέτρα λαμβάνονται
Πρόγνωση Μαρουσάκη: Φθινοπωρινό «διάλειμμα» από σήμερα - Πώς θα κινηθεί το μίνι κύμα αστάθειας
Τα μέτρα για να πάρουν τα πάνω τους οι δημοσκοπήσεις, τα τηλεφωνήματα στους γαλάζιους βουλευτές και η υπόγεια αντιπαράθεση Χαριλάου Τρικούπη και Αμαλίας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




