Eurostat: Οι μισοί Έλληνες δεν έχουν λεφτά για διακοπές
Η χώρα μας ήταν το μοναδικό μέλος της ΕΕ που παρουσίασε αύξηση του ποσοστού κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες την τελευταία πενταετία🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

To 51% των Ελλήνων άνω των 16 ετών δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να κάνει βασικές ετήσιες διακοπές μιας εβδομάδας το 2018, έναντι μέσου όρου 28,3% στην ΕΕ.
Έτσι, είναι μία από τις χώρες της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά κατοίκων που δεν ταξίδεψαν για οικονομικούς λόγους, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, Eurostat.
Η χώρα μας ήταν το μοναδικό μέλος της ΕΕ που παρουσίασε αύξηση του ποσοστού κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες την τελευταία πενταετία.
Οι υπόλοιπες χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που δεν ταξίδεψαν λόγω οικονομικής δυσχέρειας ήταν η Ρουμανία (58,9%), η Κροατία (51,3%) και η Κύπρος (51%).
Αντίθετα, οι χώρες της ΕΕ με τα αντίστοιχα χαμηλότερα ποσοστά ήταν το Λουξεμβούργο (10,9%, δεδομένα του 2017) και η Σουηδία (9,7%).
O ευρωπαϊκός μέσος όρος παρουσιάζει βελτίωση σε σύγκριση με το 2013, όταν το 39,5% των κατοίκων δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα για διακοπές.
Την τελευταία πενταετία, οι χώρες που μείωσαν τα ποσοστά αυτά ήταν η Βουλγαρία (από 35,8% στο 30,5% το 2018) και η Πολωνία (από 34,6% σε 26%).
Αυτά είναι τα πρόσωπα που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στη Google - «Πρωτιά» για την Klavdia
Είναι επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros για αστρονομικό ποσό
Παράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ
Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης τη μέρα στα 13 του
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



