Κάτω από το «ψυχολογικό φράγμα» των 600 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών
Πτώση στις τράπεζες 5,5%🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σε συνθήκες περιδίνησης βρίσκεται το Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς ο γενικός δείκτης παρουσιάζει πτώση 2,95% με τον γενικό δείκτη να είναι στις 598,95 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 22,14 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες κατά 5,50%, σε μια εβδομάδα έχει καταγράψει απώλειες 11,71% ενώ σε 6 μήνες οι απώλειες ανέρχονται σε 50,51%.
Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η Alpha Bank (-7,66%) και ακολουθούν η τράπεζα Πειραιώς -3,76%, η Eurobank -3,62%, η Εθνική -2,87% και η Attica -1,32%.
Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο της τάξης του 2,4% και διαμορφώνεται στο 4,67% , στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Οκτωβρίου. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η εκτόξευση της απόδοσης του 5ετούς ελληνικού ομολόγου η οποία διαμορφώνεται στο 3,605% με άνοδο 3,2% και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 8 Οκτωβρίου.
Την ανιούσα ακολουθούν και οι αποδόσεις των ιταλικών. Σήμερα η απόδοση του 10ετους καταγράφει άνοδο εννέα μονάδων βάσης ή 1,9%, στο 4,66%.
Αγωνία στην Κυψέλη για τον μετροπόντικα: Κυβερνητικό αλαλούμ με αντιφάσεις για τη στατικότητα - Στον Εισαγγελέα οι κάτοικοι
Σπιράλ ανατιμήσεων και δύσκολος χειμώνας: Πώς απαντά το Μαξίμου - Το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων
Τα γαλάζια αλληλοκαρφώματα που δεν μαζεύονται, το τραπέζι για τα διυλιστήρια και η 5η Οκτώβρη ως τεστ
Στη δημοσιότητα τα πρώτα αποτελέσματα από τον ψηφιακό έλεγχο σε ιατρεία, spa και Κέντρα Αισθητικής για παράνομες υπηρεσίες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




