• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τραγωδία στη νύχτα ατελείωτου χάους στο Παρίσι: Νεκρός οπαδός της Παρί μετά την κατάκτηση του Champions LeagueΘανατηφόρο τροχαίο στην Πάτρα: Νεκροί πατέρας και γιος από ανατροπή μοτοσικλέταςΤους έπιασαν στα πράσα να πετάνε μπάζα στο δάσος: «Πήρα το στειλιάρι, κάθε μέρα παίζουμε τις ζωές μας»Τραγωδία στη Λαμία: Νεκρός 28χρονος που έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας
δημοφιλές τώρα: Πανελλήνιες 2026: Συγκινεί μαθητής ΕΠΑΛ - «Έγραψα δικές μου Πανελλήνιες, δεν μπορούσα να...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   31.08.2019 12:59
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Πώς θα λάβετε μέχρι 12.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ για δική σας επιχείρηση

Μέχρι πότε πρέπει να κάνουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

(Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
(Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Ανοιχτό για αιτήσεις είναι πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, το οποίο απευθύνεται σε ανέργους έως 66 ετών με επιδότηση έως και 12.000 ευρώ.

Ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων του προγράμματος «Προώθηση στην αυτoαπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών» φθάνει τις 10.000. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης του Οργανισμού είναι η καταπολέμηση της ανεργίας μέσω της ανάληψης επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και ενίσχυσης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων κατά την πρώτη φάση λειτουργίας τους.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι άνεργοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού μέχρι και την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στη ΔΟΥ. Μάλιστα, σε περίπτωση που είχαν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα, πρέπει να την είχαν διακόψει έως και τις 31-12-2011.

Οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, πρέπει να κάνουν αίτηση υπαγωγής μαζί με επιχειρηματικό σχέδιο μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ και το αργότερο εντός 12 μηνών από την έναρξη της δραστηριότητας αυτής. Διαφορετικά, μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής μαζί με επιχειρηματικό σχέδιο πριν από την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ, με την προϋπόθεση ότι θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας, το αργότερο εντός 2 μηνών από τη γνωστοποίηση της θετικής αξιολόγησης (προέγκριση) της αίτησης–επιχειρηματικού τους σχεδίου από την Επιτροπή Αξιολόγησης.

Διευκρινίζεται, ότι οι δικαιούχοι οι οποίοι έχουν διακόψει την προηγούμενη επαγγελματική τους δραστηριότητα έως τα τέλη του 2011, πρέπει να έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις τυχόν οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή τυχόν οφειλές από οποιαδήποτε αιτία προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και να είναι ενήμεροι με τους όρους της ρύθμισης. Στην περίπτωση που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές, που αφορούν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης, αποκτούν ασφαλιστική ενημερότητα, την οποία προσκομίζουν μετά την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα και παραμένουν ενήμεροι καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος, εφόσον είναι συνεπείς ως προς τις τρέχουσες ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους.

Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέργων της δράσης κατανέμεται ηλικιακά σε 2.000 άτομα ηλικίας 18-29 ετών και σε 8.000 άτομα ηλικίας 30-66 ετών. Σημειώνεται, ότι η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες, με τη δέσμευση από τη μεριά των δικαιούχων να διατηρήσουν την επιχείρησή τους για 3 μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος. Οι δικαιούχοι μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, είτε ως ατομικοί επιχειρηματίες, είτε ως μέλη ΟΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ και Συνεταιρισμού Εργαζομένων.

Οσο για το ποσό της επιχορήγησης, ορίζεται ότι θα δοθούν έως 12.000 ευρώ σε ατομικούς επιχειρηματίες ή μέλη εταιρειών με ποσοστό στο εταιρικό κεφάλαιο πάνω από 51%, έως 9.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/2 του εταιρικού κεφαλαίου και έως 8.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/3 του εταιρικού κεφαλαίου. Επισημαίνεται ότι το ποσό θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Διαβάστε ακόμη

Ο «T-Rex του ωκεανού»: Ο θηρευτής στο μέγεθος λεωφορείου που κυριαρχούσε πριν 80 εκατομμύρια χρόνια

Τους έπιασαν στα πράσα να πετάνε μπάζα στο δάσος: «Πήρα το στειλιάρι, κάθε μέρα παίζουμε τις ζωές μας»

Πέθανε ο άνδρας που έζησε τρία χρόνια με το ήπαρ της Έμμας - Το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας της

Γεωργιάδης για συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα: «Είσαι πάμφτωχος; Έχεις δίπλα το Φάληρο να κάνεις τζάμπα μπάνιο»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • επιχειρήσεις
  • επιδότηση
  • ΟΑΕΔ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr