• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνησηΚακοκαιρία Byron: Πλημμύρες και 112 σε Μάνδρα και Μέγαρα – Απίστευτες εικόνες κατέγραψε το ethnos.grΚακοκαιρία Byron: Κλειστή η Αθηνών - Κορίνθου - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορίαΚακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία στην Αττική - Τι ισχύει στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   01.09.2019 14:01
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 2,6 δισ. τα χρέη προς τη ΔΕΗ📌 Ανοιχτό το θέμα της εξεταστικής

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Εκπτωτικά πακέτα για τους συνεπείς καταναλωτές

Εκπτωτική πολιτική για τους συνεπείς πολίτες και εθελούσιες εξόδους προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(copyright: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
(copyright: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)

Εκπτωτική πολιτική της ΔΕΗ για τους συνεπείς καταναλωτές και στοχευμένες εθελούσιες εξόδους υπαλλήλων προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης. Από την 1/1/2020 θα εφαρμοστεί εκπτωτική πολιτική για τους συνεπείς καταναλωτές μέσω πακέτων στα πρότυπα εκείνων στα κινητά τηλέφωνα, ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την ΔΕΗ. Αναφερόμενος στο σχέδιο διάσωσης, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε στοχευμένες εθελούσιες εξόδους υπαλλήλων. Κάτι που θα γίνει για την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού, αλλά και για να αποσυρθούν σταδιακά λιγνιτικές μονάδες, εξήγησε. «Δεν μιλάμε για εργαζόμενους που βρίσκονται προ της σύνταξης και περιμένουν να πάρουν και ένα πακέτο. Δεν μιλάμε γι' αυτό», ξεκαθάρισε ο κ.Χατζηδάκης.

2,6 δισ. τα χρέη προς τη ΔΕΗ

Το πρόγραμμα διάσωσης της ΔΕΗ έχει ορίζοντα τριετίας, ανέφερε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι η επιχείρηση θα εξακολουθήσει να έχει χρέη που θα αντιμετωπιστούν, «για παράδειγμα τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ από την οποία περιμένουμε ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσό. Δεν θέλω να κάνω τον Αϊ Βασίλη. Θέλω στις 24 Σεπτεμβρίου να μην έχουμε θέμα με τον ορκωτό λογιστή. Θα κάνουμε οτιδήποτε απαιτείται για να σωθεί η ΔΕΗ». «Τα χρέη προς τη ΔΕΗ φθάνουν αυτή την ώρα στα 2,6 δισ. εκ των οποίων ένα τμήμα δεν είναι πια διεκδικήσιμο, καθώς είναι οφειλές επιχειρήσεων που έκλεισαν», σημείωσε.

Ανοιχτό το θέμα της εξεταστικής

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης στη ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως το θέμα είναι ανοιχτό πολιτικά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη θέση του κατηγορούμενου και όχι του κατηγόρου και αν υπάρχουν θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη θα πάνε στη Δικαιοσύνη», τόνισε.

Σχετικά με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι η επιβάρυνση στα νοικοκυριά θα είναι χαμηλή: «Δεν είναι το χόμπι μου να ανεβάζω τιμολόγια. Τα μέτρα τα οποία λαμβάνουμε υπολογίζαμε ότι θα ήταν τελείως ουδέτερα για τον καταναλωτή λόγω μείωσης του ΦΠΑ και του ΕΤΜΕΑΡ. Ωστόσο, πρέπει να μειωθεί και η έκπτωση συνέπειας. 2,5 ευρώ το μήνα θα επιβαρυνθεί κάθε νοικοκυριό. Αυτό είναι το κόστος για τον καταναλωτή για τη διάσωση της ΔΕΗ. Το Κοινωνικό Τιμολόγιο μένει ως έχει και ενισχύονται οι άνθρωποι που έχουν αναπνευστικά προβλήματα», εξήγησε.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΕΗ είχε χάσει το 83% της αξίας της και συμπλήρωσε ότι το πρόβλημα της επιχείρησης είναι τεράστιο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι έλειπαν πάνω από 900 εκατομμύρια σε επίπεδο ενός έτους για να είναι βιώσιμη.

Διαβάστε ακόμη

Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari

Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων

Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΔΕΗ
  • τιμολόγια
  • Κωστής Χατζηδάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr