• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Νεκρή γυναίκα από τη μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα έκτου ορόφου στη Νέα ΣμύρνηΜαραθώνιες οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στο Πακιστάν - Αδιέξοδο για τα Στενά του ΟρμούζΤραγωδία δίχως τέλος στην Κύπρο: Δεύτερος νεκρός από την κατάρρευση της πολυκατοικίαςΤο Άγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα - Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   11.09.2019 16:39
Newsroom
Newsroom

Τι θα ζητήσει ο Χρήστος Σταϊκούρας στο Eurogroup της Παρασκευής

O υπουργός Οικονομικών θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο, τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβφσκις και τον επίτροπο για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί.

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

επόμενο άρθρο
Χρήστος Σταϊκούρας (Eurokinissi/Στέλιος Μισίνας)
Χρήστος Σταϊκούρας (Eurokinissi/Στέλιος Μισίνας)

Το θέμα της ταχύτερης αποπληρωμής του ακριβότερου τμήματος του δανείου του ΔΝΤ, θα θέσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο Eurogroup που θα συνεδριάσει την Παρασκευή στο Ελσίνκι, ενημερώνοντας σχετικά τους ομολόγους του στην ευρωζώνη. Παράλληλα, θα αποσταλούν επιστολές- αιτήματα προς τον ESM και τον EFSF, ενώ η όλη διαδικασία (που στο τέλος θα λάβει την έγκριση του Eurogroup) θα διαρκέσει περίπου 2 μήνες.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, θα ζητηθεί η επαναγορά δανείου ύψους 2,9 δισ. ευρώ (με επιτόκιο 5,13%), προκειμένου το μεσοσταθμικό επιτόκιο προς το Ταμείο να μειωθεί κάτω από το 3%.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για τα βασικά σημεία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ, σύμφωνα με το AΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο, τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβφσκις και τον επίτροπο για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί.

Διαβάστε ακόμη

Μαραθώνιες οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στο Πακιστάν - Αδιέξοδο για τα Στενά του Ορμούζ

Νεκρή γυναίκα από τη μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα έκτου ορόφου στη Νέα Σμύρνη

Πήρε κατά λάθος «μπόνους» 20.000 δολαρίων από τη δουλειά της, αρνήθηκε να τα επιστρέψει και βρέθηκε στη φυλακή

«Οργανωμένη κλοπή»: Αγόρασε μπουφάν από το ίντερνετ και αναγκάστηκε να πληρώσει 242 ευρώ σε δασμούς λόγω Τραμπ

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΔΝΤ
  • Eurogroup
  • Χρήστος Σταϊκούρας
  • ESM
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr