• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Τουρκία - Αισθητός σε Ρόδο και ΚαστελόριζοΔακρυγόνα, πέτρες, χημικά στη συγκέντρωση των αγροτών στο αεροδρόμιο ΗρακλείουΤέμπη: Παρέμβαση εισαγγελέα για ανάρτηση με σοβαρές απειλές κατά δικαστικού λειτουργούΔολοφονία τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό: Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   19.09.2019 17:19
Newsroom
Newsroom

Έρχεται νόμος για την προστασία των οφειλετών από τις εισπρακτικές (vid)

Οι δικηγορικές εταιρείες δεν εμπίπτουν στον Ν. 3758/2009, που αφορά στη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών, και οι καταγγελίες για καταχρηστικές πρακτικές πληθαίνουν

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
copyright: Pixabay
copyright: Pixabay

Νομοθετική ρύθμιση για την προστασία των οφειλετών από δικηγορικές εταιρείες, που αναλαμβάνουν ρόλο εισπρακτικής, προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

Τα δικηγορικά γραφεία και οι δικηγορικές εταιρείες δεν εμπίπτουν στον Ν. 3758/2009, που αφορά στη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών και οι καταγγελίες για καταχρηστικές πρακτικές πληθαίνουν. Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει απευθυνθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να δοθεί λύση με νομοθετική ρύθμιση.

«Η χώρα έχει κανόνες και αυτοί θα εφαρμόζονται από όλους» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος τόνισε πως πρόσφατα αφενός επιβλήθηκε το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί σε ελληνική τράπεζα, για υπόθεση ακατάσχετου λογαριασμού και αφετέρου επιβλήθηκε πρόστιμο σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία για καταχρηστικό όρο σε συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης.

«Εσείς είστε με τους μικρούς στα κανάλια, αλλά στα πρόστιμα ήσασταν με τους μεγάλους. Εμείς ήμασταν με όλους και τους μεγάλους και τους μικρούς, και λέμε σε όλους το ίδιο: Η χώρα έχει κανόνες, οι νόμοι θα εφαρμόζονται είτε αφορά στους μικρούς είτε αφορά στους μεγάλους» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμάσει σχέδιο νόμου, το οποίο είχε κατατεθεί στη Γραμματεία της κυβέρνησης ενάμιση μήνα πριν από τις ευρωεκλογές, αλλά «η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πρόκαμε».

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Εάν υποτεθεί ότι η κυβέρνηση, για να ολοκληρώσει τον κοινωνικό διάλογο που ήθελε, για κάτι τόσο σοβαρό, χρειάστηκε 4,5 χρόνια και σε 4,5 χρόνια δεν προκάματε, όπως είπατε, φαντάζομαι να μας δώσετε εμάς, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένα εξάμηνο. Οι κυβερνήσεις έχουν έναν χρόνο θητείας. Κρίνονται γι΄αυτά που κάνανε και όχι γι΄αυτά που δεν προκάνανε. Αυτά που δεν προκάνανε, να τα προλαβαίνανε, είναι η απάντηση».

Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Μητσοτάκη σε αγρότες: «Η πόρτα μας είναι πάντα ανοικτή αλλά καλό είναι ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς»

Σάμος: Φρικτός θάνατος 12χρονου παιδιού από προπέλα σκάφους σε ναυάγιο μεταναστών

Στο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤ

Σάλος με Ρωσίδα influencer που έβαλε τον γιο της σε σακούλα συμπίεσης ρούχων και ρούφηξε τον αέρα - Τρομακτικό βίντεο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • οφειλέτες
  • Άδωνις Γεωργιάδης
  • εισπρακτικές εταιρείες
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr