ΕΝΦΙΑ: Νέα μείωση-ανάσα για τους φορολογούμενους το 2020 (vid)
Ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών σήμερα ανέφερε: «ενδεχομένως ο ΕΝΦΙΑ να είναι και άλλο μειωμένος το 2020»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μεγάλες αλλαγές αναμένεται να ανακοινώσει η φορολογική διοίκηση με σκοπό την ανακούφιση των πολιτών, με πρώτη μεγάλη τροποποίηση τη μείωση του ΕΝΦΙΑ μέσα στο 2020.
Μάλιστα, ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών σήμερα ανέφερε ότι το σενάριο αυτό εξετάζεται. «Ενδεχομένως ο ΕΝΦΙΑ να είναι και άλλο μειωμένος το 2020, γιατί υπάρχει διεύρυνση της φορολογικής βάσης, οπότε θα είναι και άλλο μειωμένος».
Εν προκειμένω αξίζει να επισημανθεί πως το οικονομικό επιτελείο έχει ανακοινώσει και προχωρά στον εξορθολογισμό του συστήματος αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
Η επικαιροποίηση των αντικειµενικών αξιών στα ακίνητα, προκειµένου να ευθυγραµµιστούν µε τις εµπορικές αξίες, είναι µια από τις διαρθρωτικές αλλαγές που θέλουν οι θεσµοί αλλά και η κυβέρνηση, ώστε να διευρύνει τη φορολογική βάση και να εξασφαλίσει πρόσθετα φορολογικά έσοδα. Το ότι θα αναπροσαρµοσούν οι αντικειµενικές αξίες και θα ευθυγραµµιστούν µε τις εµπορικές δεν σηµαίνει ότι θα αυξηθούν παντού.
Θα υπάρξουν και µειώσεις σε ορισµένες ζώνες, ενώ σε άλλες θα διατηρηθούν αµετάβλητες.
Φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό: Το γνώριμο φαινόμενο επέστρεψε - Τι το προκαλεί και πότε θα υποχωρήσει
Οικογενειακή τραγωδία στα Τρίκαλα: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε τον 85χρονο αδελφό του
Ιστορική ημέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Παρουσιάστηκαν οι πρώτες γυναίκες που θα υπηρετήσουν στον ελληνικό στρατό
Θρίλερ στη Γαλλία: Συναγερμός για την 11χρονη Lyhanna - Εντοπίστηκε σορός κοντά στο σημείο εξαφάνισής της
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



