• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Νεκρός ο εγγονός της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Ελλάδας - Είχε συνδεθεί με την υπόθεση «Putney Pusher»Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας: Μηχανή παρέσυρε ανδρόγυνο με παιδάκι - 4 τραυματίεςΣυνταγματική Αναθεώρηση: Άκαρπη η αναζήτηση των 180 «ναι» - Στην επόμενη Βουλή η αναζήτηση συναινέσεωνΑπάντηση ΥΠΕΞ σε Φιντάν: «Αναφαίρετο δικαίωμα η νόμιμη άμυνα - Η Τουρκία διατηρεί το casus belli»
δημοφιλές τώρα: Πλασμαφαίρεση: Μητέρα περιγράφει τη διαδικασία στον 29χρονο γιο της - Οι εξετάσεις και η ιατρική...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   05.11.2019 14:44
Newsroom
Newsroom

Ηλεκτρονικές δαπάνες: Μπαίνει πλαφόν - Πόσα μπορεί να ξοδεύει ο κάθε φορολογούμενος

Πρόκειται για το ύψος των δαπανών που γίνονται με ηλεκτρονικές πληρωμές, οι οποίες θα πρέπει να αντιστοιχούν, ως ποσοστό, στο 30% του ετήσιου εισοδήματος των φορολογούμενων

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

(copyright: Eurokinissi)
(copyright: Eurokinissi)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Στη θέσπιση πλαφόν στις 20.000 ευρώ για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που θα πρέπει να διενεργούν οι φορολογούμενοι από το 2020 αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός της εβδομάδας.

Πρόκειται για το ύψος των δαπανών που γίνονται με ηλεκτρονικές πληρωμές, οι οποίες θα πρέπει να αντιστοιχούν, ως ποσοστό, στο 30% του ετήσιου εισοδήματος των φορολογούμενων. Προκειμένου, λοιπόν, να μην υπάρξουν στρεβλώσεις και άδικες επιβαρύνσεις σε φορολογούμενους με ένα ορισμένο ύψος εισοδήματος και πάνω θα τεθεί πλαφόν στο ύψος των απαιτούμενων ηλεκτρονικών δαπανών.

Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι που δεν θα συγκεντρώνουν τις ηλεκτρονικές δαπάνες που θα απαιτούνται θα επιβαρύνονται με φόρο 22% επί της διαφοράς μεταξύ του πραγματικού και του απαιτούμενου ποσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλαφόν στο ύψος των ηλεκτρονικών δαπανών αναμένεται να ορισθεί στα επίπεδα των 20.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, ως ποσοστό αντιστοιχεί στο 30% εισοδήματος 66.700 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι για εισοδήματα έως 66.700 ευρώ θα ισχύει η υποχρέωση του 30% των δαπανών με κάρτες. Για υψηλότερα εισοδήματα θα ισχύει το ύψος των 20.000 ευρώ για τις ηλεκτρονικές δαπάνες.

Διαβάστε ακόμη

Θρίλερ στη Βρετανία: 3χρονο αγοράκι με αυτισμό εξαφανίστηκε από παιδική χαρά - Το αναζητά πλήθος κόσμου

Νεκρός ο εγγονός της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Ελλάδας - Είχε συνδεθεί με την υπόθεση «Putney Pusher»

«Τείχος στον Κασιδιάρη» - Το «καμπανάκι» του ΣΦΕΑ για το AfD και την κανονικοποίηση του ναζισμού

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Φιντάν: «Αναφαίρετο δικαίωμα η νόμιμη άμυνα - Η Τουρκία διατηρεί το casus belli»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ηλεκτρονικές δαπάνες
  • αφορολόγητο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>