Eurogroup: Καμία συζήτηση για την Ελλάδα στη συνεδρίαση της Πέμπτης
Αναμένεται η έκθεση ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας για τη χώρα μας και έπειτα θα υπάρξει συζήτηση για την εκταμίευση των κερδών των ελληνικών ομολόγων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Καμία συζήτηση δεν θα υπάρξει για την Ελλάδα στο Eurogroup της Πέμπτης. Αυτό διευκρίνισε Ευρωπαίος αξιωματούχος που ενημέρωσε πριν από λίγο τον διεθνή Τύπο στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με όσα είπε, «τον Δεκέμβριο, θα έχουμε στα χέρια μας την 4η έκθεση αξιολόγησης (σ.σ.: εννοεί την έκθεση ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας) για την Ελλάδα και στη συνέχεια θα υπάρξει συζήτηση στο Eurogroup για την εκταμίευση των κερδών των ελληνικών ομολόγων από τα SnP και ANFAs. Προηγουμένως, θα έχει ετοιμάσει τη συνάντηση αυτή το EuroWorking Group στο τέλος Νοεμβρίου».
Σε ερώτηση για το αν τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις, όπως ζητάει η ελληνική κυβέρνηση, ο αξιωματούχος της ΕΕ ήταν ξεκάθαρος: «Πράγματι, υπάρχει η δυνατότητα αυτή, ωστόσο η σημαντική απόφαση αφορά στο αν αυτό θα αυξηθεί ο δημοσιονομικός χώρος της ελληνικής οικονομίας. Και αυτό θα συζητηθεί μέσα στον επόμενο χρόνο».
Το Eurogroup θα ξεκινήσει στις 4 ώρα Ελλάδας και αναμένεται να είναι σχετικά σύντομο και θα συζητήσει την ανάπτυξη και την απασχόληση, το νομικό κείμενο που αφορά τη Συνθήκη του ΕΜΣ και το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων (EDIS) και το δημοσιονομικό εργαλείο BIC.
Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει
Kακοκαιρία Byron: «Κοκκίνησε» το Καστελόριζο από τα λασπόνερα - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης
Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πληρωθεί, σε ποιους και πώς να το υπολογίσετε
Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



