• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Θρίλερ στο Ηράκλειο: Νεκρός ο πρώην σύντροφος της αγνοούμενης 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη«Μπλόκο» του ΣτΕ στις εργασίες για την επέκταση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στον Μύτακα της ΜήλουΕπίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ σε Ελλάδα: Οι χάρτες της χαράσσουν φανταστικά θαλάσσια σύνορα στο ΑιγαίοΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή
δημοφιλές τώρα: Ανεβαίνουν από Αθήνα μόνο γι’ αυτό: Η φρενίτιδα για το καραμελωμένο γαλακτομπούρεκο Κατερίνης δεν...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   14.12.2019 22:49
Newsroom
Newsroom

Αύξηση 8,3% στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Νοέμβριο

Πωλήθηκαν συνολικά 7.464 αυτοκίνητα έναντι 6.893 πέρσι

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Μινιατούρα/pexels.com
Μινιατούρα/pexels.com

Αύξηση 8,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Νοέμβριο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων(ΣΕΑΑ).

Πωλήθηκαν συνολικά 7.464 αυτοκίνητα έναντι 6.893 πέρσι, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η θετική πορεία των πωλήσεων τους πρώτους 11 μήνες του έτους. Η μεταβολή είναι 9,6% με συνολικά 107.512 ταξινομήσεις, γεμίζοντας αισιοδοξία τους επικεφαλής για την πορεία των πωλήσεων στην χώρα μας.

Την μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε η Β’ κατηγορία καθώς το 29,4% των συνολικών πωλήσεων ήταν της συγκεκριμένης κατηγορίας, ενώ εντυπωσιακά μεγάλη ήταν η αύξηση της C SUV κατηγορίας αγγίζοντας το 21,4% του συνόλου των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν. Τα αυτοκίνητα πόλης άγγιξαν το 8.9% των πωλήσεων τον Νοέμβριο, ενώ τα αυτοκίνητα ελεύθερου χρόνου (SUV) συνολικά κατέγραψαν αύξηση, καταλαμβάνοντας το 45,3% των συνολικών πωλήσεων, δείχνοντας για άλλον ένα μήνα την τάση των Ελλήνων να αγοράζουν αυτοκίνητα SUV.

Από το σύνολο των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν, το 59,7% είχαν ως κύριο καύσιμο κίνησης τη βενζίνη, ενώ το 26,9% το πετρέλαιο. Το 9,8% ήταν υβριδικά οχήματα, ενώ αύξηση των πωλήσεων σημειώθηκε και στην κατηγορία των ηλεκτρικών, καθώς το αντίστοιχο ποσοστό άγγιξε το 0,6% των συνολικών πωλήσεων. Σχεδόν διπλάσιες ήταν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων με φυσικό αέριο, καθώς η κατηγορία κατέλαβε το 2,5%, ενώ το υγραέριο κατέλαβε το 0,5% των πωλήσεων.

Όσον αφορά τις ταξινομήσεις, αύξηση 50% κατέγραψαν οι πωλήσεις καινούριων λεωφορείων τον Νοέμβριο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ το ίδιο θετικά (16,8%) κυμάνθηκαν οι πωλήσεις καινούριων φορτηγών (765 ταξινομήσεις). Αύξηση 16,4% σημειώθηκε και στις πωλήσεις δικύκλων με 2.207 συνολικά ταξινομήσεις και 36.918 ταξινομήσεις τους 11 πρώτους μήνες του έτους.

Τέλος, αύξηση 8,7% σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 1.177.746 οχήματα τον Οκτώβριο, ενώ τους πρώτους 10 μήνες πουλήθηκαν συνολικά 12.946.921 οχήματα, δηλαδή 0,7% λιγότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Διαβάστε ακόμη

Θρίλερ στο Ηράκλειο: Νεκρός ο πρώην σύντροφος της αγνοούμενης 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη

Πρωτοφανές κυνηγητό στη Ζάκυνθο: 33χρονος που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία επιτέθηκε σε αστυνομικούς και διέφυγε τρεις φορές

Χαϊδάρι: Σκληρή μάχη για τη ζωή της δίνει η 13χρονη - Έπαθε τέσσερις ανακοπές στο χειρουργείο

«Με τρύπησαν στα δάχτυλα και έβγαινε ωχρό υγρό»: Η δραματική περιγραφή εκκαθαριστή του Τσερνόμπιλ 40 χρόνια μετά

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • αύξηση
  • πωλήσεις αυτοκινήτων
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr