• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μεγάλο δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη - Δείτε εικόνεςΑπόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του ΠαναγόπουλουΚόντρα Τζανακόπουλου - Καιρίδη: «Μήπως να μου δώσετε έξι νούμερα μπας και κερδίσω κάνα Τζόκερ;» - «Δεν μας παρατάς, δημαγωγέ!»Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία κατά του Αχιλλέα Μπέου και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου Βόλου
δημοφιλές τώρα: Δημοσκόπηση Interview: Στο 30,8% η ΝΔ - Στο πλευρό των αγροτών το 76% των ερωτηθέντων
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   20.12.2019 23:34
Newsroom
Newsroom

La Stampa: Τα ελληνικά ομόλογα είναι πιο ελκυστικά από τα ιταλικά

Οι αγορές επιβραβεύουν την Ελλάδα, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Η Ακρόπολη στα μπλε/Eurokinissi
Η Ακρόπολη στα μπλε/Eurokinissi

Στους λόγους που ευνοούν την Οικονομία μας και την αγορά ελληνικών, δημοσίων ομολόγων έναντι των ιταλικών, επικεντρώνεται η εφημερίδα La Stampa.

Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Stampa φιλοξενεί ανάλυση η οποία εξηγεί για ποιους λόγους η απόδοση των ελληνικών ομολόγων είναι, πλέον, χαμηλότερη από εκείνη την ιταλικών και η Οικονομία μας σε θετικότερη τροχιά από εκείνη της γειτονικής μας χώρας. Σε άρθρο που υπογράφει ο οικονομολόγος Φράνκο Μπρούνι, καθηγητής του γνωστού πανεπιστημίου Μποκόνι του Μιλάνου και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών πολιτικών Ερευνών με έδρα την Ρώμη, εξηγείται ότι οι αιτίες είναι πολλαπλές.

«Πρώτα απ΄ όλα οι αγορές επιβραβεύουν τα μακροοικονομικά στοιχεία που βελτιώνονται στην Ελλάδα και επιδεινώνονται στην Ιταλία», εξηγεί ο Μπρούνι. Ο ίδιος προσθέτει ότι οι προβλέψεις οικονομικής ανάπτυξης για την επόμενη πενταετία είναι σαφώς θετικότερες σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, θεωρεί ότι σημαντικό ρόλο παίζει και το υπερδιπλάσιο πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας μας έναντι του ιταλικού και υπενθυμίζει ότι και σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η ελληνική οικονομική ανάπτυξη έχει εξασφαλίσει διπλάσιο ποσοστό.

ομόλογο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 21.06.2019 00:39
Reuters: Τα ελληνικά ομόλογα κερδίζουν το πάνω χέρι έναντι των ιταλικών
Reuters: Τα ελληνικά ομόλογα κερδίζουν το πάνω χέρι έναντι των ιταλικών

«Οι αγορές διαισθάνονται ότι είναι πιθανή και εφικτή η ένταξη της Ελλάδας στην Ποσοτική Χαλάρωση», σημειώνει στο άρθρο της η εφημερίδα του Τορίνο. Παράλληλα, η La Stampa θεωρεί ότι «έχει αυξηθεί η θέληση να παίζονται αποδοτικά στοιχήματα, έστω και αν περιέχουν κινδύνους» και «το να ευνοηθεί από τους κερδοσκόπους η Ελλάδα έναντι της Ιταλίας, μπορεί να είναι ένα από τα στοιχήματα αυτά».

Ο Φράνκο Μπρούνι εκτιμά, δε, ότι «δημιουργεί προβλήματα στην Ιταλία, όχι μόνον το ότι χαρακτηρίζεται από πολιτική αστάθεια, αλλά ότι οι εξελίξεις της αστάθειας αυτής είναι δύσκολο να προβλεφθούν, λόγω της ασυνεπούς στάσης των πολιτικών κομμάτων».

Τέλος, η ανάλυση της La Stampa υπογραμμίζει ότι ενώ η Ελλάδα διόρθωσε τα δημοσιονομικά της προβλήματα, υπό τη σκληρή πίεση των δανειστών, η Ιταλία διστάζει να το κάνει και προσπαθεί να αποφύγει την παροχή βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Αλλά για να συνεχίσουμε να την αποφεύγουμε θα πρέπει να υιοθετήσουμε οικιοθελώς πολυετή, αξιόπιστα και αποτελεσματικά προγράμματα, με στόχο την εφαρμογή διαρθρωτικών βελτιώσεων», καταλήγει το εν λόγω άρθρο.

Διαβάστε ακόμη

Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε

Πήγε ανυποψίαστος στο ΑΤ για καταγγελία και βρέθηκε κρατούμενος για τα μπλόκα - Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης

Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι: Του έδωσε προθεσμία λίγων ημερών - «Απάντα στην πρόταση για ειρήνη»

«Μου φώναζε "χτύπα με ρε"»: Οι πρώτες δηλώσεις του οδηγού λεωφορείου που ξυλοκοπήθηκε στο Ζωγράφου

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ελληνικά ομόλογα
  • La Stampa
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr