• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Χανιά: Σε κρίσιμη κατάσταση νεογέννητο βρέφος με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση - Συνελήφθη η 18χρονη μητέραΤέμπη - Συγκλόνισαν οι οικογένειες Βλάχου και Πλακιά: «Ακόμα οι τάφοι είναι ανοιχτοί» - Δεκτό το αίτημα για το κινητό του σταθμάρχηΜαζωνάκης: Alert για πιθανή θρόμβωση στα πρώτα 10 λεπτά της πλασμαφαίρεσης - Το διαγραμμένο βίντεο της γιατρού και οι καταγγελίες για την αδρεναλίνηΦωτιά τώρα σε διαμέρισμα στην Κυψέλη - Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής
δημοφιλές τώρα: Γιώργος Μαζωνάκης: Η επόμενη μέρα για την περιουσία του – Τα ακίνητα, οι εταιρείες και τα δικαιώματα
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   28.12.2019 23:06
Newsroom
Newsroom

Σταϊκούρας: To 2020 οι διαπραγματεύσεις για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος

Ο υπουργός Οικονομικών καλεί τους πολίτες να σπεύσουν ως το τέλος Απριλίου να αξιοποιήσουν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου για προστασία της πρώτης κατοικίας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Ο Χρήστος Σταϊκούρας (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο Χρήστος Σταϊκούρας (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος μέσα στο 2020 και στοχευμένη μείωση του ΕΝΦΙΑ (υπέρ των μικρότερων και μεσαίων ιδιοκτησιών), είναι δύο από τα θέματα που θίγει ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος καλεί επιπλέον τους πολίτες να σπεύσουν ως το τέλος Απριλίου να αξιοποιήσουν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου για προστασία της πρώτης κατοικίας.

Στην ερώτηση, ειδικότερα, για το πότε θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για τη μείωση του στόχου 3,5% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο υπουργός Οικονομικών απαντά ως εξής: «Θα ξεκινήσουν και εκτιμώ ότι θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2020. Σε όλες τις συζητήσεις, πρωθυπουργός και οικονομικός επιτελείο αναδεικνύουν το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο το προσεγγίζουμε μεθοδικά και τεκμηριωμένα». Εξηγεί δε, ότι «οι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης, το χαμηλό κόστος δανεισμού της χώρας, η πρόωρη αποπληρωμή του ακριβού τμήματος του δανείου από το ΔΝΤ και η χρήση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες βελτιώνουν τις παραμέτρους βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους και δίνουν τη δυνατότητα διεκδίκησης και επίτευξης χαμηλότερων πρωτογενών πλεονασμάτων».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο Χρ. Σταϊκούρας αναφέρει: «Μέχρι τέλος Απριλίου καλούμε τους πολίτες να αξιοποιήσουν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου, μετά και τις συνεχείς βελτιώσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες σε ρυθμίσεις του». Συγχρόνως ο υπουργός Οικονομικών γνωστοποιεί ότι «στη συνέχεια, θα διαμορφωθεί κάποιο πλαίσιο για τα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά με άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Ταυτόχρονα βελτιώνουμε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, ώστε να μη χρειάζονται την προστασία του κράτους. Επιπλέον προωθούμε μέτρα που "ξετρυπώνουν" τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και τους αναγκάζουν να πληρώσουν». Ενώ για το νέο νόμο για την αφερεγγυότητα, ο κ. Σταϊκούρας σημειώνει πως μέσω αυτού «παρέχουμε δεύτερη ευκαιρία σε όποιον επιθυμεί να απαλλαγεί από τα χρέη του ώστε να μην κυνηγούν αυτόν και τα παιδιά του, να μη μεταφερθεί το πρόβλημα του χρέους στην επόμενη γενιά».

Για τη μείωση, τέλος, του ΕΝΦΙΑ, «εκτιμούμε ότι θα συνοδεύει τα φετινά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Με αυτό το 8%, το οποίο δεν θα είναι οριζόντιο αλλά θα κατευθύνεται κυρίως στις χαμηλότερες και τις μεσαίες ιδιοκτησίες, όπως ακριβώς πράξαμε και με την υφιστάμενη μείωση του 22% υλοποιούμε στο σύνολό της και μάλιστα νωρίτερα, την προεκλογική μας δέσμευση», επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Ελλάδας για τη Μικρασιατική Καταστροφή: «Προχώρησε σε μαζικές σφαγές και καταστροφές»

«Φωτιές» ανάβει η συζήτηση για το επίδομα ανεργίας: Οι διαφορετικές απόψεις στο «γαλάζιο» εσωτερικό και τα πυρά της αντιπολίτευσης

Μαζωνάκης: Alert για πιθανή θρόμβωση στα πρώτα 10 λεπτά της πλασμαφαίρεσης - Το διαγραμμένο βίντεο της γιατρού και οι καταγγελίες για την αδρεναλίνη

Φωτιά σε όχημα στην Αττική Οδό: Δυσχέρεια στην κυκλοφορία - Εικόνες από το σημείο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • πρωτογενές πλεόνασμα
  • προστασία πρώτης κατοικίας
  • Χρήστος Σταϊκούρας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr