• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Η Κομισιόν «παγώνει» επ’ αόριστον ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 210 δισ. ευρώ - Ποιες χώρες εξέφρασαν ενστάσειςΦρίκη στην Ανάβυσσο: Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μεσογειακή φώκιαΠρωτοφανές: Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν εισέβαλλε απρόσκλητος στη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν - Τον έστησαν 40 λεπτάΣυναγερμός από ΕΦΕΤ: Ανακαλεί τα Oreo Cheesecakes
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   09.03.2020 17:01
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Χάος στην Ελλάδα και στις ευρωπαϊκές αγορές📌 Η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου

Πανικός στη Wall Street: Διέκοψε τις συναλλαγές λόγω κοροναϊού

Δεκαπεντάλεπτη παύση συναλλαγών μετά την κατάρρευση του δείκτη - Τι συνέβη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Οι τιμές του πετρελαίου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
copyright: APimages
copyright: APimages

Οι δραματικές επιπτώσεις της διάδοσης του κοροναϊού στην κοινωνία περνούν και στην παγκόσμια οικονομία. Σε συνδυασμό με την αντιπαράθεση Ρωσίας – Σαουδικής Αραβίας για το πετρέλαιο, προκάλεσαν πανικό. Με «βουτιά» 7% άνοιξε ένας από τους κύριους δείκτες του Χρηματιστηρίου των ΗΠΑ, ο S&P 500. Η διοίκηση της χρηματαγοράς προχώρησε σε 15λεπτη παύση των συναλλαγών.

Χάος στην Ελλάδα και στις ευρωπαϊκές αγορές

Ελεύθερη πτώση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, ενώ βυθίζονται και οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι φόβοι των επενδυτών αυξάνονται για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας λόγω της ταχείας εξάπλωσης του κοροναϊού. Εξάλλου αναταραχή στις αγορές προκαλεί και η μεγάλη «βουτιά» της τιμής του πετρελαίου.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 15:25, υποχωρεί στις 603,25 μονάδες, σημειώνοντας μεγάλες απώλειες 11,93%. Ενδοσυνεδριακά έχει καταγράψει κατώτερη τιμή στις 592,34 μονάδες (-13,49%).

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς υποχωρεί κατά 4,5 δισ. ευρώ σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 86,35 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 10,95%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε ποσοστό 14,31%.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 09.03.2020 12:57
Κοροναϊός: Αυτά είναι τα μέτρα ενίσχυσης των εργαζόμενων
Κοροναϊός: Αυτά είναι τα μέτρα ενίσχυσης των εργαζόμενων

Απώλειες καταγράφουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (-22,32%), της ΔΕΗ (-22,06%), της Εθνικής (-21,43%), της Alpha Bank (-17,86%) και η Πειραιώς (-17,51%).

Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (-20,09%), των Τραπεζών (-16,93%) και των Κατασκευών (-15,92%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 15.229.070 και 6.301.830 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΤΕ με 13,208 εκατ. ευρώ και η Eurobank με 7,025 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται μόλις 3 μετοχές, 119 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Οι τρεις μετοχές που σημειώνουν άνοδο είναι η ΕΛΓΕΚΑ (+13,33%), η ΑΕΓΕΚ (+9,38%) και Μαθιός Πυρίμαχα (+4,65%).

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ειδησεοφωνική Ελλάς (-28,16%) και REDS (-24,27%).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 09.03.2020 11:47
Χρηματιστήριο Αθηνών: Μεγάλη «βουτιά» 13% λόγω κοροναϊού, κρίση στο πετρέλαιο
Χρηματιστήριο Αθηνών: Μεγάλη «βουτιά» 13% λόγω κοροναϊού, κρίση στο πετρέλαιο

Η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου

Οι τιμές του αργού πετρελαίου κατέγραψαν βουτιά έως 33% αφού η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε πόλεμο τιμών με τη Ρωσία, οδηγώντας τους επενδυτές που ήδη ανησυχούν για τον κοροναϊό να αναζητήσουν την ασφάλεια των ομολόγων. Η Σαουδική Αραβία αιφνιδίασε τις αγορές με τα σχέδιά της να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή ύστερα από την κατάρρευση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ με τη Ρωσία για μείωση της παραγωγής. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το μπρεντ και το αμερικανικό αργό μειώθηκαν έως και 14 δολάρια στα 31,02 δολάρια και τα 27,34 δολάρια το βαρέλι, σε μια χαώδη διαπραγμάτευση πριν ανακτήσουν μέρος των απωλειών τους.

Διαβάστε ακόμη

Ώρα μηδέν για τους αγρότες: Οι κρίσιμες αποφάσεις το Σάββατο στη Νίκαια και τα μηνύματα σε Μητσοτάκη

Γονίδιο καρκίνου: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα που είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη - Νοσεί και το αδελφάκι του

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Ο νόμος είναι νόμος» - Το πρώτο σχόλιο μετά το αλκοτέστ και το πρόστιμο

Πώς το DNA των πολικών αρκούδων μεταβάλλεται και προσαρμόζεται στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • Κορονοϊός
  • πετρέλαιο
  • Wall Street
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr