• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ρουμανία: Συγκλονίζουν τα λόγια Έλληνα οδηγού νταλίκας την ώρα που περνάει από το σημείο της τραγωδίας με τους οπαδούς του ΠΑΟΚΣυγκλονισμένη η χώρα για τους 7 «ασπρόμαυρους αγγέλους»: Πένθιμη σιωπή έξω από την Τούμπα - Η κατάσταση των τραυματιών οπαδών του ΠΑΟΚΔιαρροή προπανίου προκάλεσε τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο της «Βιολάντα» - Σωλήνες με εμφανή διάτρηση στο υπόγειοΘρίλερ στη Θεσσαλονίκη: 52χρονος ομολόγησε τη δολοφονία 46χρονης που αγνοούνταν - Εντοπίστηκε και δεύτερη σορός γυναίκας
δημοφιλές τώρα: «Απενεργοποιείστε το Bluetooth»: Η εντολή στους αξιωματούχους σε Δανία και Γροιλανδία υπό τον φόβο...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   14.03.2020 15:53
Newsroom
Newsroom

Κορονοϊός: Αίτημα αναβολής των νέων αντικειμενικών από την ΠΟΜΙΔΑ

Τι αναφέρει η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(eurokinissi)
(eurokinissi)

Αίτημα προς την κυβέρνηση για την αναστολή της επικαιροποίησης των αντικειμενικών αξιών υπέβαλε η ομοσπονδία ιδιοκτητών ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) λόγω των αρνητικών επιπτώσεων της κρίσης του κορονοϊού στην οικονομία.

Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Μέχρι προ ολίγων εβδομάδων οι ευοίωνες προοπτικές του τουρισμού, των βραχυχρόνιων μισθώσεων και της Golden Visa για κατοίκους τρίτων χωρών, ευρύτατα προβαλλόμενες  από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποτελούσαν το επιχείρημα για να προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών σε μια περίπου γενικευμένη αύξηση των τιμών ζώνης των αστικών ακινήτων της χώρας.

Όμως η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα πλέον στην κοινωνία και την οικονομία  μας από την εξάπλωση του κορονοϊού, ιδιαίτερα μετά την αναστολή λειτουργίας αρκετών επιχειρήσεων, μέσα σε λίγο διάστημα έχει ανατρέψει πλήρως την προηγούμενη εικόνα:

*Οι επιπτώσεις στον τουρισμό της χώρας γενικά, και ιδιαίτερα στις βραχυχρόνιες μισθώσεις (AirBNB) που έδωσαν δυναμική στην αγορά ακινήτων, αναμένονται δυστυχώς σοβαρότατες.

*Η ζήτηση ακινήτων με εισαγόμενο από το εξωτερικό χρήμα (και ιδίως από την Κίνα), για επενδυτικούς λόγους έχει εκμηδενιστεί, όπως και για απόκτηση Golden Visa.

*Στην κτηματαγορά όπου έχει πάψει να εισρέει εισαγόμενο χρήμα, η εγχώρια ζήτηση ακινήτων είναι αναιμική, λόγω της γνωστής κατάστασης του τραπεζικού συστήματος.

Ορθά επισημάνατε κε Πρόεδρε στο διάγγελμά σας της 11.3 ότι η οικονομία μας θα δεχθεί πλήγμα που ήταν αδύνατον να προβλεφθεί, γι΄ αυτό και πρέπει να περιοριστούν με κάθε τρόπο οι συνέπειές του, ότι ήδη ανακοινώσατε τα πρώτα μέτρα για τις επιχειρήσεις και ότι σύντομα θα ανακοινώσετε και  άλλα μέτρα στήριξης κλάδων που πλήττονται.

Όμως είναι προφανές ότι και η κτηματαγορά, η οικοδομή και η ιδιωτική ακίνητη περιουσία γενικότερα είναι από τους κεντρικούς πυλώνες της οικονομίας που πλήττονται άμεσα και βαρύτατα και η τύχη τους αφορά όλους μας. Θα ήταν συνεπώς παράλογο υπό αυτές τις συνθήκες το ΥΠΟΙΚ να προχωρήσει σε αυξήσεις αντικειμενικών αξιών από τις οποίες οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι μισθώσεις και οι κατασκευές, αλλά και οι ενοικιαστές-χρήστες των ακινήτων, μέσω των τεκμηρίων, θα επιβαρυνθούν με σημαντικότατους πρόσθετους φόρους, μεταξύ των οποίων ο ΕΝΦΙΑ, βασισμένους σε προϋποθέσεις και εκτιμήσεις που σήμερα δεν υφίστανται πλέον!

Γι΄ αυτό, σας ζητούμε κε Πρόεδρε, στα μέτρα στήριξης της οικονομίας που θα ανακοινώσετε και θα θεσπίσετε με ΠΝΠ την ερχόμενη Δευτέρα, να συμπεριλάβετε και την αναστολή αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της χώρας μας, τουλάχιστον μέχρις ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά και την οικονομία μας!».  

Διαβάστε ακόμη

Το σπαρακτικό μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την τραγωδία στη Ρουμανία: «Η θλίψη σε κυριεύει, σε γονατίζει, σε διαλύει»

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης και ακόμη δύο στελέχη του εργοστασίου της «Βιολάντα» για τη φονική έκρηξη

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: 52χρονος ομολόγησε τη δολοφονία 46χρονης που αγνοούνταν - Εντοπίστηκε και δεύτερη σορός γυναίκας

Ρουμανία: Συγκλονίζουν τα λόγια Έλληνα οδηγού νταλίκας την ώρα που περνάει από το σημείο της τραγωδίας με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΠΟΜΙΔΑ
  • νέες αντικειμενικές
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr