Έρχονται βαριά πρόστιμα έως ένα εκατ. για αισχροκέρδεια – Επέκταση ωραρίου στα σούπερ μάρκετ
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ κατά 3 ώρες την ημέρα και τη δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Αυτό ανέφερε πριν από λίγο μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, σημειώνοντας πως ήδη δόθηκε η δυνατότητα στο λιανεμπόριο τροφίμων να προμηθεύει τα καταστήματα 24ώρες το 24ωρό.
Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε πως το υπουργείο είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την αγορά και παρακολουθεί ακριβώς τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή. Μάλιστα, δυο φορές την ημέρα λαμβάνει αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των πωλήσεων. Ο υφυπουργός κληθείς να σχολιάσει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται τελευταία στην αγορά κυρίως στις προστατευτικές μάσκες, με αφορμή την εκρηκτική αύξηση της ζήτησης σημείωσε πως ετοιμάζεται νέα ΠΝΠ, στην οποία θα προβλέπονται αυστηρές ποινές σε όσους συλληφθούν να αισχροκερδούν. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως θα προβλέπονται πρόστιμα που θα ξεκινάνε από 1.000 ευρώ και θα φθάνουν μέχρι και το 1 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα θα ασκείται και ποινική δίωξη για τις πολύ σοβαρές υποθέσεις.
Υπογράμμισε πως έχουν ήδη διαπιστωθεί πάνω από δυο περιπτώσεις αισχροκέρδειας σε καταναλωτικά προϊόντα πρώτης ανάγκης, προσθέτοντάς πως οι παραβάτες θα το πληρώσουν πολύ ακριβά. Ο κ. Παπαθανάσης έσπευσε για ακόμη μια φορά να τονίσει πως υπάρχει επάρκεια αγαθών στην αγορά, και κάλεσε τον κόσμο να μην πανικοβάλλεται. Όσον αφορά στις προστατευτικές μάσκες, οι οποίες είναι σε έλλειψη σημείωσε πως αναμένεται σταδιακή εξομάλυνση της κατάστασης το επόμενο διάστημα καθώς θα αποκαθίστανται οι εισαγωγές από την Κίνα, απ’ όπου εισάγουμε το 90% των συγκεκριμένων προϊόντων..
Έσπευσε μάλιστα να πει ότι αυτή την εβδομάδα με βάση την ενημέρωση που έχει από τις φαρμακαποθήκες αναμένεται να φθάσουν στην χώρα πάνω από 1 εκατομμύρια μάσκες. Τέλος για τα βενζινάδικα επανέλαβε ότι δεν κλείσουν ενώ όσον αφορά στο ενδεχόμενο κλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων υπογράμμισε πως αντιμετωπίζουμε μια ασύμμετρη απειλή και τα δεδομένα αλλάζουν κάθε μέρα. «Κάθε μέρα είναι άλλη μέρα», είπε χαρακτηριστικά και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και άλλων μέτρων.
- «Βοήθεια, σκότωσαν τον πατέρα μου»: Σοκάρει το στυγερό έγκλημα με θύμα 50χρονο στον Άγιο Παντελεήμονα - Μεθυσμένος ο 74χρονος που πυροβόλησε
- Σήμερα η κηδεία της 50χρονης που έχασε τη ζωή της στο Μεσολόγγι - Πώς συνέβη το φρικτό δυστύχημα
- Σοκαριστικός τραυματισμός και στιγμές αγωνίας στο παιχνίδι της Βάαλβαϊκ με τον Άγιαξ - Έγινε χρήση απινιδωτή στον γκολκίπερ των γηπεδούχων
- Χρέη στην ΑΑΔΕ: Αυξάνονται οι μεγαλοοφειλέτες και μειώνεται η... μαρίδα
- Γ. Μασούτης: Μας αρέσουν οι εξαγορές, δεν μας ενδιαφέρει να πουλήσουμε - Στο €1,1 δισ. ο φετινός τζίρος
- Έγκλημα αν δεν το δεις πριν φύγει: Το Netflix ετοιμάζεται ν’ αποσύρει την πιο «εθιστική» ταινία του… (Vid)
- Με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο: Αυτός είναι ο πιο εκνευριστικός τύπος του ελληνικού Instagram (Pics)

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΑκολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr