• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Φρίκη στη Γαλλία: Επιθέσεις με σύριγγες σε δεκάδες άτομα - «Τσουνάμι» καταγγελιών και μεγάλη κινητοποίηση των ΑρχώνΦωτιά τώρα στα Κύθηρα: Στη μάχη και εναέρια μέσαΙβάν Σαββίδης: «Ό,τι λέω το τηρώ» - Όλα στο φως από τον ΠΑΟΚ για τη Νέα ΤούμπαΜαρκ Ρούτε: Οι αμερικανικές επιδρομές στο Ιράν δεν παραβίασαν το διεθνές δίκαιο
δημοφιλές τώρα: Τραμπ για επίθεση στις αμερικανικές βάσεις: «Ευχαριστώ το Ιράν για την έγκαιρη προειδοποίηση»
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   20.03.2020 22:09
Newsroom
Newsroom

Συντάξεις: Σε ανοιχτό χώρο οι πληρωμές λόγω κορονοϊού - Οδηγίες από τα ΕΛΤΑ

Πώς θα γίνει η πληρωμή των συντάξεων σε πόλεις και αγροτικούς οικισμούς

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Σε ανοιχτό χώρο, με την τήρηση της απαραίτητης απόστασης, με υπογραφή με στυλό του συνταξιούχου και με τα ενδεδειγμένα μέσα ατομικής προστασίας θα πληρωθούν οι συντάξεις από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στους 369.000 δικαιούχους που εξυπηρετούν.

Τα μέτρα για την προστασία των συνταξιούχων και των ταχυδρομικών υπαλλήλων κατά την πληρωμή των συντάξεων, που θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Τρίτη 24 Μαρτίου, ανακοίνωσαν πριν λίγο τα ΕΛΤΑ.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται, λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, η πληρωμή των συντάξεων θα πραγματοποιείται απαραίτητα σε ανοικτό χώρο (εκτός της οικίας του δικαιούχου ή, σε περιπτώσεις αγροτικών οικισμών, σε κάποιο δημόσιο χώρο που θα οριστεί ως σημείο πληρωμής, σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές), τηρώντας την απαραίτητη απόσταση του ενός μέτρου, ενώ, για την υπογραφή, απαιτείται στυλό του συνταξιούχου.

Για την είσπραξη της σύνταξής τους, τα ΕΛΤΑ προτρέπουν τους συνταξιούχους να είναι εφοδιασμένοι με μάσκα και γάντια και να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας. Σημειώνεται ότι οι ταχυδρόμοι έχουν ήδη λάβει αναλυτικές οδηγίες για την προστασία της δημόσιας υγείας και την λήψη μέτρων ατομικής προστασίας.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ζητούν την κατανόηση των συνταξιούχων και τη συνεργασία τους με βάση τις υποδείξεις, κυρίως για τη δική τους προστασία και επισημαίνουν ότι παρά την πανδημία, θα διασφαλίσουν ότι 369.000 πολίτες θα λάβουν κανονικά τις συντάξεις τους σε όλη την ελληνική επικράτεια, επιτελώντας τον κοινωνικό τους ρόλο, φροντίζοντας, παράλληλα, για την προστασία της υγείας τόσο των εργαζομένων τους όσο και της ευπαθούς ομάδας των συνταξιούχων.

Διαβάστε ακόμη

Κλιμάκωση ή ύφεση της έντασης στη Μέση Ανατολή; Τι σηματοδοτούν οι ιρανικές επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις

Σκληρή μάχη με τις φλόγες στη Χίο: Αιχμές Κεφαλογιάννη για σχέδιο εμπρησμού - Οργισμένοι οι κάτοικοι

Νέο αιματοκύλισμα του Ισραήλ στη Γάζα: Σκοτώθηκαν 43 Παλαιστίνιοι που περίμεναν διανομή φαγητού

Ποσά που… τρελαίνουν στην UEFA: Αναμένει έσοδα 4,4 δισ. ευρώ από τις διοργανώσεις συλλόγων της τη σεζόν 2025-26

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κορονοϊός
  • συντάξεις
  • ΕΛΤΑ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr