• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ταυτοποιήθηκε ο «πεινασμένος» διαρρήκτης – Εισέβαλλε στο Δημαρχείο Σαρωνικού και έφαγε τρόφιμα που βρήκεΜετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτωνΑπόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   21.04.2020 08:28
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει αίτημα προ ημερησίας συζήτησης για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. €

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, ο κ. Μητσοτάκης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή και για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης με τα voucher των 600 ευρώ από τα ΚΕΚ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
ΣΥΡΙΖΑ (Copyright: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΣΥΡΙΖΑ (Copyright: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Η περίοδος ανοχής στην κυβέρνηση λόγω κορονοϊού δείχνει να φθάνει στο τέλος της για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα καθώς παραμένει αδιευκρίνιστο το τοπίο σε σχέση με τη χρησιμοποίηση του «μαξιλαριού» ασφαλείας όπως επίσης και αυτό των ταμειακών διαθέσιμων της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται σήμερα ή αύριο να καταθέσει στη Βουλή αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.

Στόχος είναι η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για το κατά πόσο έχει ξεφουσκώσει το μαξιλάρι ρευστότητας ύψους 37 δισ. που δημιούργησε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προς ποια κατεύθυνση πήγαν χρήματα από αυτό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προϊδέασε σχετικώς σε τηλεοπτική του συνέντευξη ενώ τις προηγούμενες ημέρες άφησε να εννοηθεί με δήλωσή του ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κληθεί «θέλει δεν θέλει» να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή και για όσα τραγελαφικά είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τα προγράμματα τηλεκατάρτισης με τα voucher των 600 ευρώ από τα ΚΕΚ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ17.11.2019 11:34
Σύριζα για Μαξίμου: Σκορπούν τον «κουμπαρά» των 37 δισ.
Σύριζα για Μαξίμου: Σκορπούν τον «κουμπαρά» των 37 δισ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει αποφασίσει να σκληρύνει τη στάση του στα ζητήματα που συνδέονται με την Οικονομία και τα εργασιακά και μάλιστα χθες ο εκπρόσωπός του Αλέξης Χαρίτσης επανήλθε στο θέμα με τα ΚΕΚ καταλογίζοντας θράσος σε υπουργούς της κυβέρνησης. «Δεν φθάνει που η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξευτελίζει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, προκειμένου να χαρίσει 80 εκατομμύρια ευρώ στους φίλους της, ζητάει και τα ρέστα από πάνω» σχολίασε ο κ. Χαρίτσης για τον ισχυρισμό του Άδωνι Γεωργιάδη πως δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για τα τραγικά λάθη που εμπεριέχει το πρόγραμμα, αλλά οι ίδιοι οι επιστήμονες καθώς αυτοί επιλέγουν σε ποιο ΚΕΚ θα εγγραφούν. Ομοίως καυτηρίασε την θέση του Γιάννη Βρούτση που υποστήριξε πως για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση του προγράμματος δεν ευθύνεται αυτός αλλά οι επιστήμονες!

Όλα αυτά την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε επιφυλακή αναφορικά με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων ιδίως μετά τις επιλογές του υπουργείου Εργασίας να προωθήσει το μέτρο της αναστολής σύμβασης εργασίας, αλλά και την εκ περιτροπής εργασίας με μείωση του μισθού κατά 50%.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ενδεχομένως η κυβέρνηση να σχεδιάζει μείωση του κατώτατου μισθού, όπως επίσης και παράταση της αναστολής των συμβάσεων εργασίας μαζί με τη δυνατότητα προς τις επιχειρήσεις να μη διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων μετά την παρέλευση των μέτρων.

Διαβάστε ακόμη

Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια

Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων

Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί

Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • voucher
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Βουλή
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr