• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σεισμός τώρα: 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και ΑντικύθηραΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» κατοικίες σε όλη τη χώρα - 12 συλλήψειςΜαζική κλιμάκωση από τους αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία - Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμήΆνω Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του σε κλεμμένο ΙΧ ενώ τον καταδίωκε η ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Meghan Markle: Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   06.06.2020 11:02
Φώφη Γιωτάκη
Φώφη Γιωτάκη
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Σενάρια

ΚΙΝΑΛ: Οι τρεις που ερίζουν για την ηγεσία και η θέση της Γεννηματά

Ετοιμη να διεκδικήσει την επανεκλογή της η Φώφη Γεννηματά. Η τακτική του Νίκου Ανδρουλάκη και το «μανιφέστο» Γερουλάνου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Φώφη Γεννηματά (Copyright: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
Φώφη Γεννηματά (Copyright: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)

Μηνύματα διερευνητικού χαρακτήρα για την εσωκομματική μάχη του 2021 ανταλλάσσουν πλέον στο Κίνημα Αλλαγής, τη στιγμή που η Φώφη Γεννηματά δηλώνει έτοιμη να διεκδικήσει την επανεκλογή της στην ηγεσία του κόμματος. Το κατά γενική ομολογία διακριτό στίγμα του Κινήματος Αλλαγής στον «πόλεμο» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και η υψηλή δημοφιλία της προέδρου του ναι μεν ενθαρρύνουν τη Χαριλάου Τρικούπη για τη διατήρηση της εκλογικής του δύναμης στη δύσκολη συγκυρία, αλλά προς το παρόν παραμένουν αποσυνδεδεμένες παράμετροι από την προσπάθεια αλλαγής προς το θετικότερο των δημοσκοπικών ευρημάτων.

Τα πιο έμπειρα στελέχη ανησυχούν λιγότερο για τις δημοσκοπικές διαρροές, καθώς διαβλέπουν ότι σε πραγματικό εκλογικό χρόνο θα είναι διαφορετικό το τοπίο και το έδαφος εύφορο για την επαναπροσέγγιση κεντροαριστερών ψηφοφόρων από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ κατάφερε -όπως εξηγούν- να ενισχύσει το προφίλ του κόμματος με τη στάση και τις προτάσεις της στο ξέσπασμα της πανδημίας, στηρίζοντας τον κυβερνητικό σχεδιασμό αλλά και αποκαλύπτοντας τις γκρίζες πτυχές του στο πεδίο της οικονομίας και της εργασίας. Η σκληρή κριτική κλιμακώνεται εναντίον της κυβέρνησης, αλλά την ίδια ώρα υπενθυμίζεται από ηγεσία και στελέχη προς κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση του συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ για αυτόνομη πορεία – κάτι πάντως που δεν απομακρύνει από τα τραπέζια των ενδοοικογενειακών ζυμώσεων τα σενάρια, π.χ., για την απάντηση σε πιθανό κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα για διάλογο.

Σενάρια

Σε κάθε περίπτωση, η προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο του 2021 διαδικασία για την εκλογή ηγεσίας αρχίζει να ανασύρει επιπλέον σενάρια από τα κομματικά συρτάρια – παρότι η κυρία Γεννηματά διαμηνύει ότι οι επόμενοι μήνες πρέπει να αξιοποιηθούν από το σύνολο των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ για την ισχυροποίησή του στο πολιτικό σκηνικό. Η συνδιάσκεψη του φθινοπώρου θα είναι ένα πρώτο crash test. Θα έχει αντίπαλο η κυρία Γεννηματά έναν χρόνο μετά, κατά την εκλογή αρχηγού; Οι καλά γνωρίζοντες παρακολουθούν τον Ν. Ανδρουλάκη να κινείται προσεκτικά, προκειμένου να διατηρηθεί κλίμα εσωτερικής ηρεμίας στη δύσκολη συγκυρία, χωρίς ωστόσο να απομακρύνεται από την απόφαση να διεκδικήσει για δεύτερη φορά την ηγεσία με αντίπαλο την κυρία Γεννηματά.

Δεν θέλησε τη σύγκρουση με αφορμή το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Δεκέμβριο – παρότι κατηγόρησε τη Χαριλάου Τρικούπη για fast track διαδικασίες. Ο Παύλος Γερουλάνος επανεμφανίζεται μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ και όχι για το ΚΙΝΑΛ, στη λογική ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα κόμμα το οποίο πιστεύει στον Ελληνα, κάτι που ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ το έχουν πετύχει. Κρίσιμο ρόλο θα παίξει η στάση του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στελέχη της οποίας, όπως οι Κ. Σκανδαλίδης, Α. Λοβέρδος, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, επηρεάζουν συνήθως τους συσχετισμούς ή τον συνασπισμό δυνάμεων.

Διαβάστε ακόμη

Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»

Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική

Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού

«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Φώφη Γεννηματά
  • ΚΙΝΑΛ
  • Παύλος Γερουλάνος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr