Τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση για Αγία Σοφία: Αν πρόκειται να την ανοίξετε, κάντε το
«Είστε στην εξουσία για 18 χρόνια ως ενός ανδρός αρχή. Μην εκμεταλλεύεστε και μην ασκείτε πολιτική πάνω σε αυτό το θέμα», το μήνυμα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Ερντογάν🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

«Κάθε φορά που ο επικεφαλής του παλατιού αντιμετωπίζει πρόβλημα θυμάται την Αγία Σοφία», ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Φαίκ Οζτράκ, για τη συζήτηση σχετικά με τη μετατροπή του ιστορικού μνημείου σε τζαμί. «Είστε στην εξουσία για 18 χρόνια ως ενός ανδρός αρχή. Μην εκμεταλλεύεστε και μην ασκείτε πολιτική πάνω σε αυτό το θέμα. Αν πρόκειται να την ανοίξετε, ανοίξτε την», ήταν η αμφίσημη δήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία φαίνεται να δίνει το «πράσινο φως» στον Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ικανοποιώντας έτσι το κοινό αίσθημα στην Τουρκία.
Την ίδια ώρα, πάντως, ο φιλο-κυβερνητικός τουρκικός τύπος προβαίνει σε προσπάθειες «συμψηφισμού» για την Αγία Σοφία και δημιουργεί κλίμα εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, κατηγορώντας τες για βανδαλισμούς «τουρκικών» τζαμιών στις επικράτειές τους. Ενδεικτικό είναι το πρωτοσέλιδο της Γενί Σαφάκ, το οποίο αναφέρει: «Δεν άφησαν τζαμί για τζαμί όρθιο», ενώ παράλληλα συμπληρώνει: «Ο βανδαλισμός της Αθήνας έχει μακρύ παρελθόν - Στον Ελληνοκυπριακό τομέα από τα 100 τζαμιά, σήμερα λίγα στέκονται όρθια - Στην Ελλάδα και τη νότια Κύπρο αυξήθηκαν οι επιθέσεις στα τζαμιά».
«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



