• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου«Το Κίεβο θέλει πραγματική ειρήνη: Συνομιλία Ζελένσκι με Γουίτκοφ και Κούσνερ - Τα επόμενα βήματα για την ειρήνηΜουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
δημοφιλές τώρα: Ισχυρός σεισμός στα Καλάβρυτα – Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   26.06.2020 12:48
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Κάλυψη Τσίπρα σε Παππά

ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει αναφορά στον Αρειο Πάγο για την ηχογράφηση Μιωνή

Θα ζητήσουν να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε σχέση με αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις καθώς και να εφαρμοστεί ο νόμος από όλες τις Αρχές

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Γεροβασίλη και Κουβέλης προσέρχονται στον Αρειο Πάγο (eurokinissi)
Γεροβασίλη και Κουβέλης προσέρχονται στον Αρειο Πάγο (eurokinissi)

Στις 12.30 η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,  Ολγα Γεροβασίλη μαζί με τον υπεύθυνο για θέματα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Φώτη Κουβέλη θα καταθέσουν αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την παράνομη ηχογράφηση του Σαμπύ Μιωνή και θα ζητήσουν να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε σχέση με αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις καθώς και να εφαρμοστεί ο νόμος από όλες τις Αρχές.

Κάλυψη Τσίπρα σε Παππά

Κακέκτυπο της κυβέρνησης Σαμαρά χαρακτήρισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την εκτίμηση πως έχει επιλέξει να μετατρέψει την πολιτική ζωή σε βούρκο για να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, για τα οποία ευθύνεται ο ίδιος.

Με φόντο όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από το ηχογραφημένο υλικό του Σαμπύ Μιωνί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ένα «σύστημα εξουσίας» και για παρακρατικές πρακτικές σκοτεινών εποχών της μεταπολίτευσης που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και όχι μόνο δεν θα καλύψουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές και κληρονόμους.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην πολιτική διάσταση που έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ η κατάθεση του παρανόμως κτηθέντος ηχητικού υλικού με συνομιλία ανάμεσα στον επιχειρηματία Μιονή και τον Νίκο Παππά και σχολίασε: «Απέναντι σ’ ένα τέτοιο αδίστακτο σύστημα εξουσίας οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη». Συνέχισε τονίζοντας πως «δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλειά τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που τού αναλογεί για λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε».

Την ίδια ώρα ο Νίκος Παππάς με δήλωσή του προχώρησε σε αυτοκριτική γνωστοποιώντας ότι στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ζήτησε τον λόγο και είπε τα εξής: «Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και κάνοντας την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω. Ωστόσο, λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι’ αυτό την ευθύνη».

Διαβάστε ακόμη

«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές

«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου

«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ

Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Νίκος Παππάς
  • Σάμπυ Μιωνής
  • Άρειος Πάγος
  • Όλγα Γεροβασίλη
  • ΣΥΡΙΖΑ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr