Ερντογάν: Επίθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων οι αναφορές για την Αγία Σοφία
«Όπως δεν παρεμβαίνουμε με τους τόπους λατρείας άλλων χωρών, κατά τον ίδιο τρόπο κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στους δικούς μας τόπους λατρείας», ανέφερε ο Ερντογάν🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέστη στα εγκαίνια νέου μουσουλμανικού τεμένους στο οποίο έδωσε το όνομα «Τζαμί του Μπάρμπαρος Χαϊρετίν Πασά».Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στην Αγία Σοφία και είπε τα εξής:
«Όπως δεν παρεμβαίνουμε με τους τόπους λατρείας άλλων χωρών, κατά τον ίδιο τρόπο κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στους δικούς μας τόπους λατρείας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 425 εκκλησίες, συναγωγές και χάβρες που λειτουργούν στη χώρα μας. Όπως η σιδερένια (Βουλγαρική Χριστιανική εκκλησία) στο Μπάλατ (Κωνσταντινούπολη). Υποστηρίξαμε νέες εκκλησίες από την "τσέπη του κράτους". Το να επικρίνει κανείς μια τέτοια χώρα από την άποψη των τόπων λατρείας σημαίνει ότι δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Οι κατηγορίες που αφορούν την Αγία Σοφία σημαίνουν απευθείας επίθεση κατά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».
Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία: Τα προσχέδια και το σενάριο ανταλλαγής του Ντονμπάς με αντάλλαγμα 800 δισ.
Τέμπη: Εξελίξεις στη δίκη για τα χαμένα βίντεο - «Η Interstar ομολόγησε ότι έγιναν διαγραφές»
Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μας έβαλαν άδικο πρόστιμο 3.700 ευρώ για ρευματοκλοπή και μας έκοψαν το ρεύμα»
Διαστημική «σαβούρα»: Η κρυφή απειλή πάνω από τα κεφάλια μας και η επαναστατική μέθοδος για τον εντοπισμό της
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



