• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τσιάρας για αγρότες: Ανοιχτό κάλεσμα για διάλογο - Τι είπε για τη συνάντηση με βουλευτές της ΝΔΠώς ο Τραμπ μπορεί να «τινάξει στον αέρα» τη συμφωνία Netflix-Warner Bros.Μεγάλη φωτιά σε αγορά στην Αγία Πετρούπολη: Τουλάχιστον ένας νεκρός - Οι πρώτες εικόνεςΗ υπόθεση του «Δότη 7069»: Πώς οι έλεγχοι δεν έπιασαν τον δωρητή σπέρματος με το «γονίδιο του καρκίνου»
δημοφιλές τώρα: Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών φέρνει το 2026 – Η κρίσιμη επιλογή του...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   20.12.2018 15:43
Newsroom
Newsroom

Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για ελληνοτουρκικά

Μετά τις συνεχόμενες τουρκικές παραβιάσεις

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
F-16 (Eurokinissi)
F-16 (Eurokinissi)

Σε έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής προχωρά η Αθήνα μετά τη διαρκώς αυξανόμενη προκλητικότητα των Τούρκων. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, θα συνεδριάσει στο Υπουργείο Εξωτερικών, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του Αν. Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Κύριο αντικείμενο θα είναι το κρίσιμο ζήτημα των σχέσων με την Τουρκία αλλά και το Κυπριακό. 

Είχε προηγηθεί σωρεία υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά από τουρκικά αεροσκάφη, στον απόηχο των δηλώσεων του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος διαμήνυσε ότι η Τουρκία «δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο» στο Αιγαίο.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωθηκε από το ΓΕΕΘΑ, σχηματισμός δύο τουρκικών μαχητικών F-16 εισήλθε στις 11.23 π.μ. στο FIR Αθηνών και πέταξε στις 11.25 πάνω από τη νήσο Μεγίστη, στα 25.000 πόδια και στις 11.31 πάνω από τη Μεγίστη και τη Ρω, στα 30.000 πόδια. Τα τουρκικά μαχητικά εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 11.32.

Λίγο νωρίτερα, στις 10.43, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως στις 10.43 π.μ. και πέταξε πάνω από τις Οινούσσες σε ύψος 25.000 ποδιών. Ο τουρκικός σχηματισμός πέταξε πάλι πάνω από το νησί στο ίδιο ύψος στις 10.48 και στις 10:59 π.μ.

Είχε προηγηθεί άλλη μία υπέρπτηση τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Καστελόριζο, λίγο πριν από τις 9.00 το πρωί.

Επίσης, έγινε γνωστό πως ένα ακόμα ζευγάρι μαχητικών F-16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας μπήκε στο FIR Αθηνών στις 14:10 και στις 14:14 πέταξε πάνω από το Καστελόριζο σε ύψος 28.000 ποδών και βγήκε από το FIR δύο λεπτά αργότερα. 

Διαβάστε ακόμη

Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις

Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020

Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών

επόμενο άρθρο  
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr