Ζέρβας: «Βεβηλώνεται σήμερα η Αγία Σοφία»
Η πόλη «ενώνει τη φωνή της με κάθε αντίδραση ανά τον κόσμο ώστε να αποκατασταθεί η τάξη που υπήρχε μέχρι πριν από λίγες ημέρες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αναφέρθηκε, το πρωί, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς «σήμερα βεβηλώνεται». «Αυτά που έχουν ξεκινήσει και γίνονται από τη μία στην Κωνσταντινούπολη και από την άλλη στο Αιγαίο είναι πράγματα που δεν θορυβούν μόνο εμάς, αλλά όλο τον πολιτισμένο κόσμο και κυρίως την Ευρώπη», είπε ο κ.Ζέρβας.
Εξέφρασε δε, την ελπίδα πως «η Αγία Σοφία θα αποδοθεί και πάλι σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο σαν ένα μνημείο πολιτισμού, σαν ένα μνημείο διαθρησκειακό, ώστε να το χαίρονται όλοι και να μην είναι ένας χώρος που κάποιοι θα επιτρέπεται να μπούνε και κάποιοι άλλοι όχι».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πρόσφατο ψήφισμα που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, μέσω του οποίου καταδικάζεται η μετατροπή του μνημείου σε μουσουλμανικό τέμενος, προσθέτοντας πως η πόλη «ενώνει τη φωνή της με κάθε αντίδραση ανά τον κόσμο ώστε να αποκατασταθεί η τάξη που υπήρχε μέχρι πριν από λίγες ημέρες».
Κυνήγι χρόνου στα λεωφορεία: Οι οδηγοί της ΟΣΥ καταγγέλλουν δρομολόγια που «δεν βγαίνουν» και προειδοποιούν για κινδύνους
Πώς έγινε η τραγωδία στα Μάλια: Η 40χρονη πνίγηκε για να σώσει τη φίλη της
Marfin: Στην Αθήνα σήμερα η 46χρονη κατηγορούμενη που αρνείται κάθε εμπλοκή
Πώς οι χάκερ μπορούν να μολύνουν το νερό: Η εισβολή στα συστήματα ύδρευσης και τα κενά ασφαλείας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




