• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ελεύθεροι υπό όρους αφέθηκαν οι έξι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νομική ΑθηνώνΠέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Νίκος Γαλανός, σε ηλικία 79 ετώνΗ... επετειακή άρνηση της Άγκυρας: Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις δηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων - «Φανταστικοί ισχυρισμοί»Αντιδράσεις για παραχώρηση τμήματος της παραλίας Καλογριάς για «τουριστική εκμετάλλευση»
δημοφιλές τώρα: Νίκος Γαλανός: Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός, σε ηλικία 79 ετών
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   28.07.2020 22:18
Newsroom
Newsroom

Χρήστος Ταραντίλης: Όραμα μας για την Παιδεία η ισότητα «προς τα πάνω»

Ο κ. Ταραντίλης επεσήμανε ότι στο πλαίσιο αναβάθμισης συνολικά της Παιδείας, η ιδιωτική εκπαίδευση θα πρέπει να ιδωθεί ως συμπληρωματικός πυλώνας στην εκπαίδευση και όχι ως ανταγωνιστικό κομμάτι της

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)

Κατά την διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» στην ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ  Χρήστος Ταραντίλης υποστήριξε ότι η αναγκαιότητα του παρόντος νομοσχεδίου πηγάζει από την αναγκαιότητα άρσης της ισχύουσας μέχρι τώρα ακαμψίας, η οποία δημιουργεί αγκυλώσεις και κρατά δέσμια την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Πρόσθεσε ότι πάρα το γεγονός ότι επιστημονικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας των μαθητών είναι το υψηλό επίπεδο αυτονομίας στον καθορισμό των προγραμμάτων σπουδών, στην Ελλάδα η περίπλοκη διαδικασία παρέκκλισης από το πρόγραμμα σπουδών οδηγεί σε αδυναμία ανάπτυξης καινοτόμων πρωτοβουλιών ή/και πειραματικών εκπαιδευτικών διαδικασιών.  

Ο κ. Ταραντίλης επεσήμανε ότι στο πλαίσιο αναβάθμισης συνολικά της Παιδείας, η ιδιωτική εκπαίδευση θα πρέπει να ιδωθεί ως συμπληρωματικός πυλώνας στην εκπαίδευση και όχι ως ανταγωνιστικό κομμάτι της.

Η ομιλία έκλεισε τονίζοντας ότι οι όροι ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης δεν πρέπει να καθηλώνονται στο όνομα μιας ισότητας «προς τα κάτω» και ότι αντιθέτως η ΝΔ ευαγγελίζεται για το μέλλον μία Παιδεία με όραμα την ισότητα «προς τα πάνω». Όραμα μας για την Παιδεία η ισότητα "προς τα πάνω”

Στη συζήτηση για το νομοσχέδιο  ο ίδιος υποστήριξε ότι η αναγκαιότητα του παρόντος νομοσχεδίου πηγάζει από την αναγκαιότητα άρσης της ισχύουσας μέχρι τώρα ακαμψίας, η οποία δημιουργεί αγκυλώσεις και κρατά δέσμια την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Πρόσθεσε, ότι πάρα το γεγονός ότι επιστημονικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας των μαθητών είναι το υψηλό επίπεδο αυτονομίας στον καθορισμό των προγραμμάτων σπουδών, στην Ελλάδα η περίπλοκη διαδικασία παρέκκλισης από το πρόγραμμα σπουδών οδηγεί σε αδυναμία ανάπτυξης καινοτόμων πρωτοβουλιών ή/και πειραματικών εκπαιδευτικών διαδικασιών.  

Ο κ. Ταραντίλης επεσήμανε ότι στο πλαίσιο αναβάθμισης συνολικά της Παιδείας, η ιδιωτική εκπαίδευση θα πρέπει να ιδωθεί ως συμπληρωματικός πυλώνας στην εκπαίδευση και όχι ως ανταγωνιστικό κομμάτι της.

Η ομιλία έκλεισε τονίζοντας ότι οι όροι ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης δεν πρέπει να καθηλώνονται στο όνομα μιας ισότητας «προς τα κάτω» και ότι αντιθέτως η ΝΔ ευαγγελίζεται για το μέλλον μία Παιδεία με όραμα την ισότητα «προς τα πάνω».

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Νίκος Γαλανός, σε ηλικία 79 ετών

Αυτή την ώρα κρίνεται η εκεχειρία στην Ουκρανία: Σε εξέλιξη το κρίσιμο τηλεφώνημα Τραμπ-Πούτιν

Η... επετειακή άρνηση της Άγκυρας: Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις δηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων - «Φανταστικοί ισχυρισμοί»

Αντιδράσεις για παραχώρηση τμήματος της παραλίας Καλογριάς για «τουριστική εκμετάλλευση»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Παιδεία
  • Βουλή
  • Χρήστος Ταραντίλης
  • Νέα Δημοκρατία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr