• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μυρίζει μπαρούτι» στη Μέση Ανατολή: Με τι όπλα θα μπορούσε να χτυπήσει ο Τραμπ το Ιράν - Τα σενάρια για τους στόχουςΣυνελήφθη γνωστός επιχειρηματίας στο Παλαιό Φάληρο για παράνομη οπλοκατοχή και πλαστογραφίαΣοκαριστικό βίντεο με on air σεξουαλική επίθεση του Χούλιο Ιγκλέσιας σε παρουσιάστριαΝέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό του σπιτιού»
δημοφιλές τώρα: Χούλιο Ιγκλέσιας: Σοκαριστικό βίντεο με on air σεξουαλική επίθεση σε παρουσιάστρια
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   07.08.2020 22:14
Newsroom
Newsroom

Γεραπετρίτης για κορονοϊό: «Εχουμε και καλά και κακά νέα»

«Εφόσον υπάρξει επιδείνωση, θα υπάρξουν νέα μέτρα», τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης (copyright: Eurokinissi)
Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης (copyright: Eurokinissi)

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha την Παρασκευή, ρωτήθηκε και για τον κορονοϊό, αν, ειδικότερα, θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.

«Υπάρχει ένα ευρύ μενού από μέτρα και θα υπάρξει κλιμάκωση των μέτρων εφόσον εν τέλει αποδειχθεί ότι υπάρχει ένα επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο. Έχουμε και καλά και κακά νέα. Τα κακά νέα είναι προφανή: έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, η οποία είναι αναμενόμενη, από τη στιγμή που ανοίγουμε την αγορά του τουρισμού. Βεβαίως έχουμε πολύ περισσότερα τεστ, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι ο απολύτως δηλωτικός της κατάστασης. Από την άλλη πλευρά έχουμε δυστυχώς ένα πιο περιορισμένο επίπεδο συμμόρφωσης» κυρίως στις νεότερες γενιές. «Οι νέοι αισθάνονται ότι δεν πλήττονται από αυτήν την κατάσταση. Η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Παγκοσμίως βλέπουμε ότι αφενός υπάρχει μια σοβαρότατη πτώση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων, αφετέρου βλέπουμε ότι δεν υπάρχει κανένας ο οποίος να μπορέσει να διαφύγει».

ΕΛΛΑΔΑ 07.08.2020 16:32
Lockdown στη Θεσσαλονίκη μετά τον Δεκαπενταύγουστο αν δεν μειωθούν τα κρούσματα κορονοϊού
Lockdown στη Θεσσαλονίκη μετά τον Δεκαπενταύγουστο αν δεν μειωθούν τα κρούσματα κορονοϊού

Ο ίδιος, συνέχισε: «Να πούμε και τα καλά νέα, τα κρούσματα είναι ένας δείκτης, αλλά οι πιο αξιόπιστοι δείκτες είναι αυτοί που αφορούν τους διασωληνωμένους και εν τέλει τους θανάτους. Εκεί είναι που αποτυπώνεται ποιο είναι το αποτέλεσμα του ιού. Έχουμε μια μεθοδολογία ελέγχων πολύ υψηλού επιπέδου, θέλω να διαβεβαιώσω και εσάς και μέσω υμών τους τηλεθεατές, ότι στην Ελλάδα έχουμε το πιο προηγμένο σύστημα σε ό,τι αφορά τους ελέγχους και τη δειγματοληψία. Είναι ένας αλγόριθμός ο οποίος στηρίζεται σε απολύτως ενημερωμένα επιδημιολογικά δεδομένα, με αποτέλεσμα να είμαστε σε θέση να έχουμε πολύ υψηλό επίπεδο επιτυχίας σε εκείνους που ελέγχουμε», ανέφερε εμφατικά και συνέχισε: «Εφόσον υπάρξει επιδείνωση, τότε θα υπάρξουν νέα μέτρα, τα οποία θα έχουν να κάνουν αφενός με την είσοδο στη χώρα, αφετέρου θα έχουμε και εσωτερικά μέτρα που θα αφορούν είτε τοπικές κοινωνίες, περιορισμό ωραρίου, περιορισμό κίνησης, περιορισμό στα καταστήματα, χρήση της μάσκας. Ή, θα έχουμε οριζόντια μέτρα, σήμερα είχαμε τα μέτρα που αφορούν τις λιτανείες και όλες τις εμποροπανηγύρεις», υπογραμμίζοντας τη «θετική στάση» της Εκκλησίας, η οποία «είχε ήδη συστήσει να μην υπάρχουν λιτανείες».

Απηύθυνε όμως και μια «μικρή προειδοποίηση», όπως είπε, ότι «οι έλεγχοι θα κλιμακωθούν, χθες κι επειδή λαμβάνουμε κάθε μέρα ενημέρωση για τους ελέγχους, είχαμε περίπου 4.300 ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιβλήθηκαν 190 κυρώσεις, σε 14 καταστήματα επιβάλαμε κλείσιμο/αναστολή λειτουργίας. Είναι στο χέρι μας να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον ιό στα μέτρα που θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε, είναι ένα ζήτημα ατομικής ευθύνης», ζήτησε κλείνοντας τη συνέντευξή του.

Διαβάστε ακόμη

«Μυρίζει μπαρούτι» στη Μέση Ανατολή: Με τι όπλα θα μπορούσε να χτυπήσει ο Τραμπ το Ιράν - Τα σενάρια για τους στόχους

Πώς οι αγρότες άναψαν το «πράσινο φως» στη συνάντηση με Μητσοτάκη - Πότε αναμένεται να γίνει

Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό του σπιτιού»

Σοκαριστικό βίντεο με on air σεξουαλική επίθεση του Χούλιο Ιγκλέσιας σε παρουσιάστρια

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Κορονοϊός
  • μέτρα κορονοϊός
  • Γιώργος Γεραπετρίτης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr