ΚΙΝΑΛ: Το «φοράμε μάσκες από τα προνήπια» δεν είναι αρκετό για τη νέα σχολική χρονιά
«Το υπουργείο Παιδείας κρύβεται πίσω από τις μάσκες», αναφέρει η υπεύθυνη κοινοβουλευτικού τομέα παιδείας του Κινήματος Αλλαγής Χαρά Κεφαλίδου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

«Αλληλοαναιρούμενες εξαγγελίες» και έλλειψη σχεδιασμού σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, καταλογίζει στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Παιδείας η υπεύθυνη κοινοβουλευτικού τομέα παιδείας του Κινήματος Αλλαγής Χαρά Κεφαλίδου και τονίζει: «Ανεξάρτητα από το πότε τελικά θα ανοίξουν τα σχολεία, το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σε εξέλιξη και επιβάλλει ένα νέο μοντέλο οργάνωσης των σχολείων και των σπουδών. Το "φοράμε μάσκες από τα προνήπια" δεν είναι απάντηση στις απαιτήσεις της νέας σχολικής χρονιάς».
«Το υπουργείο Παιδείας κρύβεται πίσω από τις μάσκες. Έχασε δύο μήνες ασχολούμενο με την τοποθέτηση κομματικών Διευθυντών Εκπαίδευσης, σε πλήρη εφησυχασμό όσον αφορά τον έλεγχο της πανδημίας. Οδηγηθήκαμε έτσι στις αλληλοαναιρούμενες εξαγγελίες των τελευταίων ημερών» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η κ. Κεφαλίδου.
Τάσσεται υπέρ της ασφαλούς επιστροφής μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία και στη χρήση της μάσκας, «σε συνδυασμό όμως και με άλλα μέτρα -τήρηση αποστάσεων, επιπλέον σχολικές αίθουσες, τακτικές απολυμάνσεις, ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας, προσλήψεις εκπαιδευτικών, δειγματοληπτικά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, αναμόρφωση της ύλης και του ωρολόγιου προγράμματος, κ.λπ.» και ρωτάει: «Πού είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για όλα αυτά; Γιατί εγκαταλείφθηκε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση; Πού είναι οι υποδομές και οι επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών που θα την υποστηρίξουν;».
Καλύτερη η εικόνα στο Ωραιόκαστρο μετά την εφιαλτική νύχτα - Μεγάλες ζημιές σε επιχειρήσεις και κτίρια
Το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης για τους συνταξιούχους: Οι 4 άξονες για αυξήσεις και συντάξεις χηρείας
Από τον Τσακαλώτο στον Καραμέρο: Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τους μισούς βουλευτές του χωρίς εκλογές - Το χρονικό του ντόμινο
Και Βασιλιάς να ήσουν στην Ελλάδα κινδύνευες να καείς ζωντανός – Πυρκαγιά σκότωσε 33 ανθρώπους και απείλησε τη βασιλική οικογένεια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




