Κέρδη για την τουρκική λίρα μετά την παρέμβαση Τραμπ στην ελληνοτουρκική διαμάχη
Παράλληλα, η κλιμακούμενη ένταση στην ανατολική Μεσόγειο με την Ελλάδα και άλλους γείτονες της Τουρκίας άσκησαν τις τελευταίες ημέρες περαιτέρω πιέσεις στο νόμισμα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η τουρκική λίρα ενισχύθηκε την Πέμπτη, 27 Αυγούστου, έπειτα από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, προτρέποντας τις δύο χώρες να αποκλιμακώσουν την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.
Η τουρκική λίρα αυξήθηκε κατά 0,3%, ήτοι 8.70/1 ευρώ και 7,34/1 δολάριο. Η λίρα έχει χάσει φέτος το 20% της αξίας της, κυρίως λόγω των ανησυχιών των επενδυτών για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας. Πολιτική που οδήγησε σε υπερδανεισμό λόγω των χαμηλών επιτοκίων και στην εκμηδένιση των αποθεμάτων συναλλάγματος καθώς και σε διεύρυνση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών.
Παράλληλα, η κλιμακούμενη ένταση στην ανατολική Μεσόγειο με την Ελλάδα και άλλους γείτονες της Τουρκίας άσκησαν τις τελευταίες ημέρες περαιτέρω πιέσεις στο νόμισμα.
Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



