• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τραγωδία δίχως τέλος στην Ηλιούπολη: Πέθανε η 17χρονη μαθήτρια που νοσηλευόταν στη ΜΕΘΒίντεο ντοκουμέντο του OPEN: Καρέ καρέ η παρενόχληση ελληνικού αλιευτικού στα Ίμια από ΤούρκουςΓαλάζια Σημαία 2026: Δεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα με 657 βραβευμένα σημεία - Όλη η λίσταΦρίκη: Μητέρα κατηγορείται πως δολοφόνησε το 14 μηνών μωρό της για να μην το πάρει η πρόνοια
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   24.12.2018 08:53
Αντώνης Γκιόκας
Αντώνης Γκιόκας

Fake news επιστρατεύει η Αγκυρα - Ονειρεύονται ασκήσεις με Αμερικανούς!

Το τουρκικό υπουργείο Αµυνας δηµοσίευσε φωτογραφίες από ψεύτικη κοινή άσκηση µε τις ΗΠΑ στην κυπριακή ΑΟΖ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  

Με νέες προκλητικές NAVTEX και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, η Αγκυρα προσπαθεί να διατηρήσει υψηλή τη θερµοκρασία στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, εν αναµονή των αποτελεσµάτων της γεώτρησης στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ακόµα και fake news αποφάσισε να επιστρατεύσει το τουρκικό υπουργείο Αµυνας, προκειµένου να «αποδείξει» ότι οι Ηνωµένες Πολιτείες βρίσκονται στο πλευρό του, επιβραβεύοντας επί της ουσίας την πολιτική των προκλήσεων έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. Την Παρασκευή δεν δίστασε να δηµοσιεύσει στον επίσηµο λογαριασµό του στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες που παρουσίαζαν τουρκικά πολεµικά πλοία µαζί µε ένα αµερικανικό, τα οποία υποτίθεται ότι συµµετείχαν σε πολυεθνική ναυτική άσκηση σε περιοχή που είχε δεσµεύσει εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύµφωνα όµως µε διπλωµατικές πηγές από τη Λευκωσία, η εν λόγω άσκηση δεν πραγµατοποιήθηκε ποτέ, µε τους Κυπρίους να χαρακτηρίζουν υβριδικό αντιπερισπασµό τις σπασµωδικές και άγαρµπες επικοινωνιακές κινήσεις της Τουρκίας.

Μάλιστα συµπληρώνουν ότι το αµερικανικό πλοίο βρισκόταν όντως στην περιοχή, προστατεύοντας τον ενεργειακό κολοσσό ExxonMobil που πραγµατοποιεί γεωτρήσεις στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Με δύο NAVTEX η Τουρκία δεσµεύει από σήµερα µέχρι και τις 2 Ιανουαρίου δύο περιοχές στα ανοιχτά της Κύπρου

Οι ίδιες διπλωµατικές πηγές προσθέτουν ότι το αµερικανικό πολεµικό πλοίο συµµετείχε όντως σε πολυεθνική άσκηση, αλλά µε ένα γαλλικό πολεµικό σκάφος, µε την άδεια της κυπριακής κυβέρνησης. Οσο για τη φωτογραφία που ανέβασε το τουρκικό υπουργείο Αµυνας, από την κυπριακή πλευρά αναφέρεται ότι τα τουρκικά πλοία βρίσκονταν τις ίδιες µέρες στην ίδια περιοχή µε τα συµµαχικά, µε την κάθε πλευρά να πραγµατοποιεί τη δική της άσκηση.

Παρά τη διάψευση των τουρκικών ισχυρισµών, η Αγκυρα εξακολουθεί να προκαλεί, επιδιώκοντας να διατηρήσει την ένταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Με δύο NAVTEX που εξέδωσε, δεσµεύει από σήµερα µέχρι και τις 2 Ιανουαρίου δύο περιοχές στα ανοιχτά της Κύπρου. Μία στα νότια του νησιού, εκεί όπου βρίσκεται το οικόπεδο 1 της κυπριακής ΑΟΖ, και µία στα δυτικά του, εκεί όπου συναντιούνται οι ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

Αθήνα και Λευκωσία παρακολουθούν µε ψυχραιµία την υπερδραστηριότητα των γειτόνων. Στελέχη του ΓΕΕΘΑ υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται ούτε να υπερεκτιµηθεί, αλλά ούτε και να υποτιµηθεί η τουρκική κινητικότητα στην περιοχή, τονίζοντας ότι όσο πλησιάζουµε στην ανακοίνωση των αποτελεσµάτων στο οικόπεδο 10 τόσο θα εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί έφυγε η Γκελεστάθη από τη ΝΔ, τα χτυπήματα που εκνευρίζουν το Μαξίμου και το άγχος του Παππά για την επιτροπή ψηφοδελτίων του Τσίπρα

Από τις απεργίες των ταξί στις προσφυγές των ΕΙΧ: Το νομοσχέδιο ανοίγει νέο μέτωπο και μετά την ψήφισή του

Η Ταΐβάν ήταν ο «ελέφαντας στο δωμάτιο» των Τραμπ και Σι 

«Γαλάζιο» συνέδριο με το βλέμμα στις επόμενες κάλπες: Οι εσωκομματικές ισορροπίες, οι απουσίες και το στοίχημα της συσπείρωσης

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Τουρκία
  • NAVTEX
  • Αιγαίο
  • κυπριακή ΑΟΖ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr