• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα τηςΧαλάνδρι: Ξήλωσαν κορδέλες για να παρκάρουν κοντά σε ποτάμι με κίνδυνο υπερχείλισηςΈκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού θα χτυπήσει η «Byron» τις επόμενες ώρες - Έως πότε τα έντονα φαινόμεναΚακοκαιρία Byron: Ποιες περιοχές τίθενται σε κατάσταση «Red Code» - Έκτακτη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας
δημοφιλές τώρα: Θεσσαλονίκη: Χημικά από ΜΑΤ σε αγρότες που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   04.09.2020 20:19
Newsroom
Newsroom

Φοβάται θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και προσφυγικό η Ανγκελα Μέρκελ

«Σιγή ασυρμάτου» για να μην τιναχτεί στον αέρα η διαμεσολάβηση Μέρκελ - Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες στην τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
copyright: APImages
copyright: APImages

Πρόδηλη είναι η ανησυχία της Γερμανίας για την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, γεγονός που υπογραμμίζεται και από τη νέα πρωτοβουλία διαμεσολάβησης που αναλαμβάνει το Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open, Παντελή Βαλασόπουλο, η Γερμανία ανησυχεί για ένα ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης αλλά και για το προσφυγικό. Το απόγευμα της Πέμπτης έγινε τηλεδιάσκεψη μεταξύ της καγκελαρίου Μέρκελ και του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν, που όμως ήταν περιστοιχισμένος από ένα ολόκληρο επιτελείο - από τον υπουργό Άμυνας, τον υπουργό Εξωτερικών, τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών. Όπως είπε όπως ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου την Παρασκευή, η Άνγκελα Μέρκελ μιλούσε μόνο με τον Ερντογάν, η συζήτηση κράτησε περίπου δύο ώρες και περιελάμβανε μια γκάμα θεμάτων εκτός από τα ελληνοτουρκικά, όπως το θέμα της Λιβύης και το κυπριακό.

Σύμφωνα με τον Παντελή Βαλασόπουλο, η Άνγκελα Μέρκελ έχει ξεκινήσει δυναμικά την διαμεσολάβησή της, έχει πάρει τα ηνία στα χέρια της και προγραμματίζει πολύ προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις της, για αυτό και είναι φειδωλή στις δημόσιες δηλώσεις της. Αυτή τη στιγμή η καγκελάριος προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις και από τις δύο πλευρές, γιατί δεν μπορεί να είναι διαμεσολαβητής και ταυτόχρονα να κάνει επίθεση στη μια ή την άλλη μεριά. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο Βερολίνο φοβούνται μια σύγκρουση στην ανατολική Μεσόγειο, η οποία θα ήταν καταστροφική όχι μόνο για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη αλλά και για την Ευρώπη, αλλά φόβος υπάρχει και για το προσφυγικό. Μαζί με τη Γερμανία και άλλες χώρες πιστεύουν ότι η Τουρκία θα «παίξει το χαρτί» του προσφυγικού. Ο κ. Βέμπερ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σύμφωνα με το Spiegel, δήλωσε απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας: «Μην αφήσεις την Τουρκία να σε εκβιάσει με το προσφυγικό. Nα είσαι με το πλευρό της Ελλάδας».

«Βρισκόμαστε σε καυτή παρασκηνιακή φάση αυτής της διαμεσολάβησης και μαζί έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ και της Γαλλίας. Το μήνυμα είναι "μην φτάσουμε στις 24 Σεπτεμβρίου γιατί τότε κανείς δεν θα μπορεί να σταματήσει τις κυρώσεις"», τονίζει ο ανταποκριτής του Open. Σε ερώτηση του Open προς τον εκπρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ για το αν θα υπάρξει επικοινωνία με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Ζάιμπερτ απάντησε ότι είναι συχνές οι συνομιλίες της καγκελαρίου με τον Έλληνα πρωθυπουργό και αν υπάρξει κάτι νέο για μια τέτοια συνομιλία θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Διαβάστε ακόμη

Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της

Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τους

Πανικός στη αεροσκάφος: Φωτιά σε διάδρομο απογείωσης γέμισε με καπνούς Airbus A320 με 180 επιβαίνοντες

Mega deal στα σκαριά στον τομέα της ψυχαγωγίας: Η Netflix κοντά στην αγορά της Warner Bros!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • προσφυγικό
  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
  • ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • κρίση στη Μεσόγειο
  • Τουρκία
  • Άνγκελα Μέρκελ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr