• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψηςΚαταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά σήμερα - Η πρόγνωση της ΕΜΥΤο δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και ΛευκωσίαΗ Χαμάς έτοιμη να παραδώσει τα όπλα «εάν λήξει η κατοχή» από το Ισραήλ
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   10.09.2020 13:52
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Το πρόγραμμα του Μητσοτάκη

Μακρόν: Κοινή ευρωπαϊκή θέση απέναντι στην Τουρκία

Ο οικοδεσπότης της MED7 τόνισε ότι Παρίσι και Βερολίνο εργάζονται συντονισμένα προκειμένου να δείξουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα μετά την πυρκαγιά στη Μόρια

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
O Εμμανουέλ Μακρόν ζήτησε από την Τουρκία να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της AP IMAGES
O Εμμανουέλ Μακρόν ζήτησε από την Τουρκία να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της AP IMAGES

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι οι επτά χώρες που θα συμμετάσχουν σήμερα στην Ευρωμεσογειακή διάσκεψη (MED7) θα πιέσουν ώστε να υιοθετηθεί κοινή ευρωπαϊκή θέση απέναντι στην Τουρκία. Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρη και να έχει μια πιο ενιαία θέση απέναντι στην Τουρκία, σχολίασε ο Μακρόν, τονίζοντας ότι η ΕΕ επιθυμεί να αποφύγει την κλιμάκωση της έντασης, όμως η Αγκυρα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σε κάποιες περιοχές.

Παράλληλα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από την Κορσική ο Γάλλος πρόεδρος, οικοδεσπότης της MED7, επεσήμανε ότι η Γαλλία και η Γερμανία εργάζονται για την ανάληψη συντονισμένης δράσης προκειμένου να δείξουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα μετά την πυρκαγιά που κατέκαψε το ΚΥΤ στη Μόρια.

Ο Γάλλος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως η Ευρώπη «δεν δέχεται μονομερείς κινήσεις, όπως το μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη, παραβιάζοντας τα θαλάσσια δικαιώματα της Ελλάδας. Στόχος μας είναι μια συμφωνία. Θέλουμε σαν Ευρώπη να έχουμε κοινή θέση, ώστε να κάνουμε έναν γόνιμο διάλογο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θέλουμε να έχουμε σαφήνεια, πρέπει να έχουμε πιο σαφή φωνή απέναντι στον Ερντογάν». Ακόμη ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε πως η Ελλάδα επλήγη με πολύ σκληρό τρόπο στο Μεταναστευτικό - Προσφυγικό και υπογράμμισε την ανάγκη «να τής δείξουμε την αλληλεγγύη μας», ενώ γνωστοποίησε πως μιλάει με την Γερμανία για να δοθεί μια λύση στο ζήτημα της Μόριας.

«Μια πρώτη συντονισμένη απάντηση» με τη Γερμανία αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες ώρες σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, σχολίασε ο Μακρόν κι επεσήμανε ότι ο ίδιος και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ επιθυμούν να «υποβάλλουμε μια πρόταση (...) και να προσπαθήσουμε να πείσουμε όσο περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες γίνεται να δεχθούν πρόσφυγες, κυρίως ανήλικους, που βρίσκονται σε αυτούς τους καταυλισμούς».

Το πρόγραμμα του Μητσοτάκη

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί σε λίγη ώρα για την Κορσική, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη (MED7).

  • Στις 3μμ (τοπική ώρα) θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής Κοινότητας Cargese της Κορσικής.
  • Στις 4μμ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.
  • Στις 5μμ θα μετάσχει στην Ολομέλεια της Διάσκεψης που διεξάγεται υπό την προεδρία του κ. Μακρόν
  • Θα ακολουθήσει στις 7:30μμ κοινή συνέντευξη τύπου και στις 8:45μμ επίσημο δείπνο».

Ακολούθως, με βάση το πρόγραμμά του, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του «Thessaloniki Helexpo Forum». Το Σάββατο το βράδυ θα απευθύνει Ομιλία σε εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και την Κυριακή το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Διαβάστε ακόμη

Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία

«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης

Τα σενάρια για ανασχηματισμό, το αφήγημα της σταθερότητας και η απειλή της χαλαρής ψήφου

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Περιορίζονται οι βροχές από σήμερα - Ο καιρός τις επόμενες ώρες

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Τουρκία
  • κρίση στη Μεσόγειο
  • Εμανουέλ Μακρόν
  • Μόρια
  • Ανατολική Μεσόγειος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr