• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σεισμός τώρα: 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και ΑντικύθηραΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» κατοικίες σε όλη τη χώρα - 12 συλλήψειςΜαζική κλιμάκωση από τους αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία - Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμήΆνω Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του σε κλεμμένο ΙΧ ενώ τον καταδίωκε η ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   11.09.2020 20:07
Newsroom
Newsroom

ΔΕΘ: Οι συναντήσεις της Μαρέβας Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση με τους δημάρχους Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, Κωνσταντίνο Ζέρβα, και Γιάννη Δαρδαμανέλη ,αντίστοιχα, είχε η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Η Μαρέβα Μητσοτάκη (copyright: Eurokinissi)
Η Μαρέβα Μητσοτάκη (copyright: Eurokinissi)

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανέβαλε για λίγες ώρες την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, ωστόσο, βρέθηκε από νωρίς στην πόλη, συναντώντας αρχικά τον δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη, και αργότερα τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Λίγο μετά τη συνάντησή της με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα συμμετείχε σε κλειστή εκδήλωση της «Women Act», που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στον χώρο «Β» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.  Θέμα της ήταν «η γυναικεία ηγεσία ως μοχλός επανεκκίνησης της επιχειρηματικότητας».

Εκτός από την σύζυγο του πρωθυπουργού στην εκδήλωση συμμετείχαν 20 γυναίκες επιχειρηματίες της πόλης αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων ήταν παρούσες η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Elizabeth K. Lee, η επικεφαλής του γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου καθώς και η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα. 

mareba.jpg
Δήμος Θεσσαλονίκης-Μαρέβα Γκαμπρόφσκι

Η Μαρέβα Μητσοτάκη μίλησε για τον ρόλο της γυναικείας ηγεσίας ως μεταρρυθμιστικού παράγοντα, τονίζοντας ότι «οι γυναίκες αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες δεξαμενές ανεκμετάλλευτης εργασιακής δύναμης και είμαστε υποχρεωμένοι να την αξιοποιήσουμε». Τον λόγο πήρε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη υποστήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας αλλά και στη σπουδαιότητα της συμμετοχής των γυναικών στα κοινά.
Λίγο πριν την εκδήλωση η Μαρέβα Μητσοτάκη και η Πρόεδρος της «Women Act» Μαίης Ζαννή συναντήθηκαν με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

zervas_mareva.jpg
Δήμος Θεσσαλονίκης

Το πρωί της Παρασκευής την σύζυγο του πρωθυπουργού υποδέχθηκαν στο δημαρχείο ο Δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ελένη Φύκα. Στη συνάντηση, η οποία διήρκησε μια ολόκληρη ώρα, η κ. Μαρέβα Μητσοτάκη έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθεί για την πόλη της Καλαμαριάς και για τα ζητήματα που την απασχολούν, ενώ συζητήθηκαν επίσης θέματα που απασχολούν τη γυναίκα με κοινωνικές διαστάσεις καθώς και ζητήματα ισότητας των δύο φύλων.

Ο Δήμαρχος κ. Δαρδαμανέλης είχε την ευκαιρία να μιλήσει στην κ.Γκραμπόφσκι για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το Δήμο, ώστε να διαμορφώσει μια εικόνα και αναφέρθηκε ακροθιγώς στο ζήτημα της διάνοιξης της οδού Πόντου, ένα έργο που απαιτεί σημαντικό ποσό και δεν μπορεί να το καλύψει ο προϋπολογισμός του Δήμου.Η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να υποστηρίξει τον Δήμο Καλαμαριάς σε θέματα που τον απασχολούν.

1-cc6zs.jpg
Δήμος Καλαμαριάς-Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι με τον δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη
Διαβάστε ακόμη

Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»

Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική

Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού

«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Γιάννης Δαρδαμανέλης
  • Μαρέβα Μητσοτάκη
  • Κωνσταντίνος Ζέρβας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr