• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Εντολή να συλληφθεί ο Μαροκινός για την πολύνεκρη τραγωδία στη Χίο - Τον αναγνώρισαν ως διακινητή των μεταναστώνΈλληνας κατηγορείται ότι έδειρε μέχρι θανάτου ελεγκτή σε τρένο στη Γερμανία - «Τον γρονθοκοπούσε στο κεφάλι»Επέστρεψε στην Ελλάδα ο τρίτος τραυματίας, οπαδός του ΠΑΟΚ - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘΘεσσαλονίκη: Καρατόμηση στους επικεφαλής του ΟΣΕΘ μετά το μπαράζ φωτιών σε λεωφορεία
δημοφιλές τώρα: «Κατάσταση έκτακτης ανάγκης»: Η GenZ η πρώτη γενιά που είναι λιγότερο έξυπνη από την προηγούμενη
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   23.09.2020 14:33
Μαρία Ζαχαράκη
Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ο Μακρόν ζήτησε να συνομιλία με Ερντογάν

Χουριέτ: Επίκειται τηλεδιάσκεψη Ερντογάν - Μητσοτάκη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(AP)
(AP)

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν προαναγγέλλει σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», ως απόρροια της χθεσινής τριμερούς τηλεδιάσκεψης μεταξύ Τούρκου προέδρου, Άνγκελα Μέρκελ και Σαρλ Μισέλ.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν έδωσε το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα. Κι αυτό ήθελαν να ακούσουν η Μέρκελ και ο Μισέλ», αναφέρει ο αρθρογράφος Αμπντουλκαντίρ Σελβί γνωστός για τις πηγές του μέσα από το προεδρικό μέγαρο.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, οι διερευνητικές επαφές θα ξεκινούσαν στις 7 Αυγούστου, ωστόσο η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου πήγε το διάλογο πίσω.

«Η Μέρκελ αν και σοκαρίστηκε, καθώς περίμενε ότι θα ανακοινώνονταν διερευνητικές επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες, είχε ρωτήσει τότε στον πρόεδρο Ερντογάν αν θα συνομιλούσε με τον Μητσοτάκη στο τηλέφωνο. Κι ο Ερντογάν της είχε απαντήσει ‘αν είναι χωρίς προϋποθέσεις, γιατί όχι; Εγώ θα μιλήσω μαζί του’, ανοίγοντας έτσι την πόρτα του διαλόγου. Η συνομιλία ωστόσο που δεν έγινε εκείνη την ημέρα, αναμένεται να γίνει τώρα ανάμεσα στους δύο ηγέτες μέσω τηλεδιάσκεψης», αναφέρει η «Χουριέτ.

Ο Μακρόν ζήτησε να συνομιλία με Ερντογάν

Η μεγάλη έκπληξη πάντως, σύμφωνα με τη «Χουριέτ», παραμένει η συνομιλία μεταξύ του Τούρκου προέδρου με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας χθες αλλά και το άρθρο σήμερα του Σελβί στη «Χουριέτ» επιβεβαιώνει ότι το αίτημα για την τηλεφωνική συνομιλία προήλθε από το Γάλλο πρόεδρο και μάλιστα χθες το πρωί, πριν από την τριμερή τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με τη «Χουριέτ», η αλλαγή στάσης του Μακρόν απέναντι στον Ερντογάν οφείλεται σε δύο λόγους:

  1. Στην αποφασιστική στάση της Μέρκελ για μη επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, γεγονός που έκανε τον Μακρόν να οπισθοχωρήσει.
  2. Στην απομόνωση που ένοιωσε ο Γάλλος πρόεδρος ήδη από τη σύνοδο των MED7 πριν από μερικές εβδομάδες, όπου εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, δεν κατάφερε να βρει άλλη ισχυρή υποστήριξη, καθώς Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Μάλτα δεν υιοθέτησαν τη γαλλική πολιτική απέναντι στην Τουρκία.
Διαβάστε ακόμη

Εντολή να συλληφθεί ο Μαροκινός για την πολύνεκρη τραγωδία στη Χίο - Τον αναγνώρισαν ως διακινητή των μεταναστών

Έλληνας κατηγορείται ότι έδειρε μέχρι θανάτου ελεγκτή σε τρένο στη Γερμανία - «Τον γρονθοκοπούσε στο κεφάλι»

Γυναικοκτονία στη Νάπολη: Σκότωσε την 22χρονη αδερφή του επειδή άκουγε δυνατά μουσική

Έχεις «κολλήσει» με αυτή τη σειρά; Οι επιστήμονες λένε πως ίσως κάνει καλό στην ερωτική σου ζωή!

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • κρίση στη Μεσόγειο
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr